Γιατί η Nestlé δίνει 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά μιας βιοφαρμακευτικής εταιρείας

Γιατί η Nestlé δίνει 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά μιας βιοφαρμακευτικής εταιρείας
epa07742214 (FILE) - A file picture dated 28 February 2002 of a Swiss flag flying over Nestle's headquarter in Vevey, Switzerland (reissued 26 July 2019). Nestle reported their half-year results for 2019 on 26 July 2019, saying their total reported sales increased 3.5 per cent to 45.5 billion Swiss francs, led by United States and Brazil, while net profit declined by 14.6 per cent to 5 billion Swiss francs. EPA/FABRICE COFFRINI *** Local Caption *** 99278856 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Aimmune Therapeutics είναι πιο γνωστή για τη θεραπεία της κατά της αλλεργίας στα φιστίκια.

Η Nestlé θα καταβάλλει 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μια βιοφαρμακευτική εταιρεία που είναι πιο γνωστή για τη θεραπεία της κατά της αλλεργίας στα φιστίκια.

Το Palforzia της Aimmune Therapeutics είναι η πρώτη και μοναδική θεραπεία εγκεκριμένη από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ «που βοηθάει στη μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας της αλλεργικής αντίδρασης στα φιστίκια, συμπεριλαμβανομένης και της αναφυλαξίας, σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών».

Η συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε στις αρχές της εβδομάδας, σηματοδοτεί τη βαθύτερη εισδοχή της Nestlé Health Science στον συγκεκριμένο κλάδο. Ο συγκεκριμένος βραχίονας του ελβετικού κολοσσού τροφίμων και ποτών ιδρύθηκε το 2011 και σήμερα έχει πάνω από 5.000 εργαζομένους σε 66 χώρες.

Μέχρι σήμερα, η Nestlé έχει επενδύσει 473 εκατομμύρια δολάρια στην Aimmune, εξασφαλίζοντας μερίδιο ιδιοκτησίας 25,6% περίπου. Η πρώτη επένδυση στη φαρμακευτική εταιρεία, ύψους 145 εκατομμύρια δολαρίων, προέκυψε τον Νοέμβριο του 2016.

Τα φιστίκια είναι ένας από τους πιο κοινούς παράγοντες σοβαρών αλλεργικών κρίσεων, σύμφωνα με τη Mayo Clinic. Η Nestlé εκτιμά ότι ο αριθμός των ατόμων που υποφέρει από αλλεργία στα φιστίκια αγγίζει τα 240 εκατομμύρια παγκοσμίως.

«Η συγκεκριμένη συναλλαγή συνδυάζει την ηγετική θέση της Nestlé στην επιστήμη της διατροφής με μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στη θεραπεία των τροφικών αλλεργιών» είπε σε γραπτή του δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Health Science, Greg Behar. «Μαζί, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα λύσεων που μπορούν να μετασχηματίσουν τις ζωές των ανθρώπων που υποφέρουν από τροφικές αλλεργίες σε όλο τον κόσμο».

Η τιμή της μετοχής της Aimmune ανέβηκε κατά 21,63 δολάρια (ή 171,67%!) στα 34,23 δολάρια, αφότου έγινε γνωστή η είδηση, ενώ η τιμή της μετοχής της Nestlé αυξήθηκε κατά 0,44%, στα 120,98 δολάρια.

Το χαρτοφυλάκιο της Nestlé περιλαμβάνει τα εμπορικά σήματα Nescafé, Gerber, KitKat, Poland Spring, Smarties, Toll House, Hot Pockets, Lean Cuisine, Coffee-Mate, Häagen-Dazs, Alpo, Fancy Feast και Purina. Στα brands διατροφικής επιστήμης περιλαμβάνονται τα Boost, Optifast, Resource ThickenUp και Modulen.