Γιατί η Oprah Winfrey βρίσκεται στη λίστα Most Powerful Women του Fortune για το 2018

Γιατί η Oprah Winfrey βρίσκεται στη λίστα Most Powerful Women του Fortune για το 2018
epa05365770 US television personality Oprah Winfrey and US First Lady Michelle Obama (not pictured) speak during the first-ever United State of Women Summit at the Walter E. Washington Convention Center in Washington, DC, USA, 14 June 2016. EPA/PETE MAROVICH

Η απάντηση είναι απλή: η Oprah επέστρεψε παραδίδοντας επενδυτικά μαθήματα.

της Emma Hinchliffe

Η μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης ήταν ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της λίστας Most Powerful Women του Fortune για χρόνια – στο Νο. 6 το 2010 και στο Νο. 50 το 2012 – προτού αποχωρήσει από τη λίστα το 2013. Αυτό συνέβη λίγα χρόνια μετά τη διακοπή προβολής της γνωστής εκπομπής της, ενώ το δικό της δίκτυο καλωδιακής τηλεόρασης OWN δεν ήταν αρκετά μεγάλο για να της επιτρέψει να διατηρήσει τη θέση της στην κατάταξη των πιο ισχυρών γυναικών στις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.

Μετά από ένα πενταετές διάλειμμα, η Winfrey επιστρέφει στη λίστα χάρη σε μια χρονιά έντονης επιρροής της στον επιχειρηματικό κόσμο.

Η Winfrey έδωσε το …«φιλί της ζωής» στα Weight Watchers μετά την επένδυσή της το 2015. Η τιμή της μετοχής της έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 103 δολαρίων τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, από τα 6,79 δολάρια που βρισκόταν όταν η Winfrey προέβη στην επένδυσή της. Στον κρίσιμο ρόλο της Winfrey ως «εκπρόσωπος Τύπου» της εταιρείας, όπως αποκαλούν οι δύο πλευρές τη στρατηγική τους συνεργασία, οφείλεται εν πολλοίς η επιστροφή των Weight Watchers στην κορυφή.

Η επένδυση της Winfrey στα Weight Watchers συνέβαλε ώστε αυτή να βρεθεί στον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg – μια λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Η ύψους 4 δισ. δολαρίων περιουσία της την ανέδειξε στην μόνη έγχρωμη γυναίκα-επιχειρηματία της λίστας.

Το 2018, η Winfrey προέβη και σε νέα επένδυση, στην True Food Kitchen, μια αλυσίδα εστιατορίων υγιεινής διατροφής. Η Winfrey δεν αποκάλυψε το ποσό της επένδυσής της, αλλά η συγκεκριμένη κίνηση συμβαδίζει απόλυτα με την πίστη της στις επιχειρήσεις υγιεινής διατροφής.

Παρεμπιπτόντως, μην ξεχνάτε ότι φέτος είδαμε τη Winfrey να αναδεικνύεται -παραλίγο- σε σοβαρή υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αφότου η ίδια ενέπνευσε ένα ολόκληρο πολιτικό κίνημα με την ομιλία αποδοχής του βραβείου της στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Και την ίδια περίοδο πρόλαβε να πρωταγωνιστήσει και στην ταινία A Wrinkle in Time.

Τρομερά δύσκολο να γίνει κάποιος ισχυρότερος απ’ ότι μια γυναίκα με αυτά τα επιτεύγματα. Και γι’ αυτό η Winfrey επέστρεψε, φυσιολογικά, στη λίστα Most Powerful Women του Fortune για το 2018.