Γιατί η PwC αποφάσισε να δημοσιοποιεί τα εταιρικά της δεδομένα που αφορούν το diversity

Γιατί η PwC αποφάσισε να δημοσιοποιεί τα εταιρικά της δεδομένα που αφορούν το diversity
epa06920430 The signage on the office tower of PWC, an auditing and consultancy organization, Frankfurt, Germany, 01 February 2018 (issued 31 July 2018). According to media reports on 31 July 2018 PWC, a leading consulting and accountancy firm is in talks with Saudi Arabia over a major military contract to modernise and transform its military. PWC has stated that talks were 'ongoing'. EPA/MAURITZ ANTIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Μπορεί η διαφάνεια να φαντάζει άβολη στην αρχή, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι  η τρωτότητα είναι μια αναγκαιότητα εάν θέλουμε να ηγηθούμε αποτελεσματικά σε ζητήματα ποικιλομορφίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της PwC για τις ΗΠΑ, Tim Ryan.

του Alan Murray

Ο Πρόεδρος της PwC για τις ΗΠΑ, Tim Ryan, εξήγησε σε ανάρτηση ιστολογίου τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία αποφάσισε να δημοσιοποιεί τα δεδομένα περί διαφορετικότητας.

Συγκεκριμένα, ο Ryan σημείωσε ότι οι πρόσφατες μετρήσεις του Edelman Trust Barometer έδειξαν πως ένα αποτέλεσμα της κρίσης του COVID είναι ότι ο επιχειρηματικός κόσμος τυγχάνει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης απ’ ό,τι η κυβέρνηση, τα μέσα ενημέρωσης ή οι μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ιδού μερικά αποσπάσματα από το σημείωμα του Ryan:

«Σήμερα, η δυναμική της εμπιστοσύνης δημιουργεί μια ευκαιρία- και μια ευθύνη σε μερικές περιπτώσεις – για τους επιχειρηματικούς ηγέτες να υιοθετήσουν μια άτεγκτη στάση σε ζητήματα που επηρεάζουν την κοινωνία…

Αν και πολλοί στην επιχειρηματική κοινότητα εστιάζουν σε ζητήματα ποικιλομορφίας, δικαιοσύνης και συμπερίληψης εδώ και πολλά χρόνια, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι υπάρχει περαιτέρω χώρος για βελτίωση. Μάλιστα, θα έλεγα ότι με δεδομένα τα υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης στις επιχειρήσεις, τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να έχουμε διαφάνεια ως προς τα δεδομένα μας, ώστε να λογοδοτούμε για την πρόοδο που θέλουμε να επιτύχουμε…

Δεν υπάρχει υποκατάστατο της ξεκάθαρης και ευρέως διαμοιραζόμενης πληροφορίας σε αυτόν τον στόχο. Μπορεί η διαφάνεια να φαντάζει άβολη στην αρχή, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι  η τρωτότητα είναι μια αναγκαιότητα εάν θέλουμε να ηγηθούμε αποτελεσματικά σε ζητήματα ποικιλομορφίας. Και δεδομένου ότι η εμπιστοσύνη στην επιχειρηματική κοινότητα είναι η μεγαλύτερη που υπήρξε ποτέ στην πρόσφατη ιστορία, τώρα είναι η ώρα».

Δεν θα μπορούσαμε να το έχουμε εκφράσει καλύτερα. Κι αυτός είναι ο λόγος που το Fortune συνεργάζεται με τη Refinitiv για να ενθαρρύνει τις εταιρείες να καθιστού διαθέσιμα τα δεδομένα ποικιλομορφίας σε επενδυτές, πελάτες, και το κοινό.

Πηγή: Fortune