Γιατί οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ είναι «αδιάκριτοι» αντίπαλοι της Microsoft και του LinkedIn

Γιατί οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ είναι «αδιάκριτοι» αντίπαλοι της Microsoft και του LinkedIn
epa05361794 The logo of Microsoft windows and Professional social networking service LinkedIn is pictured in Taipei, Taiwan, 13 June 2016. According to reports, Microsoft is going to buy LinkedIn for 26.2 billion US dollars in cash. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo:

Οι πληροφορίες θα είναι το κλειδί για μια απόφαση σχετικά με την ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων προσφορά εξαγοράς της Microsoft.

Οι υπεύθυνοι της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ θέλουν να γνωρίζουν εάν τα δεδομένα του LinkedIn είναι μοναδικά, δήλωσαν την Παρασκευή δύο άτομα που γνωρίζουν καλά το θέμα. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την απόφασή τους σχετικά με την προσφορά της Microsoft ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το κοινωνικό δίκτυο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε ερωτηματολόγια προς τρίτους, ζητώντας τις απόψεις τους επί του θέματος, αφότου η Microsoft ζήτησε έγκριση για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της.

Ένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν είναι το κατά πόσον τα δεδομένα του LinkedIn από 433 εκατομμύρια επαγγελματίες είναι μοναδικά και κατά πόσον μπορεί να αναπαραχθούν και σε ποιο βαθμό υπάρχουν υποκατάστατα για το LinkedIn.

Το ερωτηματολόγιο αναζητά επίσης πληροφορίες για τα κοινωνικά και επαγγελματικά δίκτυα καθώς και πληροφορίες για το σε ποιο βαθμό η τεχνητή νοημοσύνη έχει ενσωματωθεί στο σύστημα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων που καθιστά τις επιχειρηματικές διαδικασίες ταχύτερες και απλούστερες.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ρικάρντο Καρντόσο αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ πρόκειται να αποφανθεί επί της συμφωνίας μέχρι τις 22 Νοεμβρίου. Αυτό μπορεί να παραταθεί κατά 10 εργάσιμες ημέρες, εάν η Microsoft κάνει παραχωρήσεις σε περίπτωση που η Επιτροπή έχει ανησυχίες.

Η Microsoft αναμένεται να αποκρούσει τυχόν ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών αναφέροντας ως παράδειγμα το κοινωνικό δίκτυο Facebook που έχει τεράστιο αριθμό χρηστών και τον ανταγωνισμό από άλλα κοινωνικά δίκτυα για τα έξυπνα τηλέφωνα.

Η συμφωνία έχει αποτελέσει αντικείμενο κριτικής από την ανταγωνίστρια εταιρεία λογισμικού στις ΗΠΑ Salesforce.com, η οποία αναφέρθηκε στην απειλή για την καινοτομία και τον ανταγωνισμό.

Πηγή: Fortune.com