Γιατί η Ryanair «χαμηλώνει» τις προβλέψεις της για κέρδη φέτος

Γιατί η Ryanair «χαμηλώνει» τις προβλέψεις της για κέρδη φέτος
epa09224278 A Ryanair Boeing 737-800 lands in the Vilnius International Airport, in Vilnius, Lithuania, 23 May 2021. As Ryanair spokeswoman said, 'the aircraft carrying scores of passengers from Athens to Vilnius was diverted to the Belarusian capital under the escort of a Mig-29 fighter jet after its crew was notified by authorities in Minsk of a 'potential security threat on board'. A Ryanair flight from Athens, Greece to Vilnius, Lithuania, with Belarus' opposition journalist Roman Protasevich onboard, has been diverted and forced to land in Minsk on 23 May 2021, after alleged bomb threat. Protasevich was detained by Belarusian Police after landing, as Belarusian Human Rights Center 'Viasna' reports and Lithuanian President Gitanas Nauseda demanded immediate release of Protasevich. EPA/STRINGER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Βραχνάς» τα καύσιμα για την αεροπορική εταιρεία.

Η Ryanair «χαμήλωσε» τις προβλέψεις της για τα κέρδη της για το τρέχον οικονομικό έτος, επικαλούμενη τις υψηλότερες τιμές των καυσίμων και τον αντίκτυπο των χαμηλότερων ναύλων μετά την αφαίρεση των ναύλων της από τις λίστες των λεγόμενων «πειρατικών» ιστοσελίδων.

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους δήλωσε ότι αναμένει πλέον κέρδη για ολόκληρο το έτος έως και 1,95 δισ. ευρώ, κάτω από το προηγούμενο ανώτατο όριο των 2,05 δισ. ευρώ. Το χαμηλό άκρο του εύρους των προβλέψεων παραμένει στα 1,85 δισ. ευρώ, ανέφερε η Ryanair σε ανακοίνωσή της.

«Τα καύσιμα ήταν ένας βασικός ανασταλτικός παράγοντας για εμάς», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Νιλ Σόρραχαν σε συνέντευξή του.

Η απόφαση των διαδικτυακών ταξιδιωτικών πρακτορείων, όπως η Booking.com, να αφαιρέσουν τις καταχωρίσεις της Ryanair μετά από μια σειρά νομικών αψιμαχιών οδήγησε επίσης τον οικονομικό αερομεταφορέα να μειώσει τις τιμές. Αυτό επηρέασε τους συντελεστές πληρότητας και τους ναύλους, δήλωσε ο Σόραχαν.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε κέρδη μετά από φόρους ύψους 15 εκατ. ευρώ (16,3 εκατ. δολάρια) το τρίτο τρίμηνο, από 211 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τέταρτο τρίμηνο είναι συνήθως η πιο αδύναμη περίοδος για τη Ryanair, η οποία κερδίζει τα περισσότερα χρήματά της κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι θα επωφεληθεί από το Πάσχα που πέφτει νωρίς φέτος, αλλά η χρονική συγκυρία δεν θα αντισταθμίσει πλήρως τις χαμηλότερες πληρότητες και αποδόσεις.

Το guidance εξαρτάται από απρόβλεπτα δυσμενή γεγονότα κατά το τελευταίο τρίμηνο, όπως η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι περαιτέρω καθυστερήσεις στην παράδοση των αεροσκαφών της Boeing Co, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η Ryanair, βασικός πελάτης της Boeing, ανέμενε να παραλάβει 57 αεροσκάφη Max από την εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών μέχρι το καλοκαίρι, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος, Mάικλ Ο Λίρι, δήλωσε ότι οι καθυστερήσεις μείωσαν τον αριθμό των παραδόσεων στο κατώτερο όριο των 45-50 αεροσκαφών.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι τρέχουσες προσδοκίες της είναι περίπου 50 αεροσκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: