Γιατί η Virgin America δέχεται προσφορές εξαγοράς

Γιατί η Virgin America δέχεται προσφορές εξαγοράς
An employee prepares a Virgin America Inc. Airbus A320 plane for take off at San Francisco International Airport (SFO) in San Francisco, California, U.S., on Thursday, Nov. 6, 2014. Virgin America Inc., the seven-year-old airline partially owned by U.K. billionaire Richard Branson, is seeking as much as $320 million in an initial public offering in the U.S. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images Photo:

Ποιές αεροπορικές εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Η Virgin America έλαβε δημόσιες προσφορές εξαγοράς από την JetBlue Airways Corp. και την Alaska Air Group Inc, καθώς η αμερικανική αεροπορική εταιρεία, η οποία διοικείται από τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Richard Branson, εξετάζει το ενδεχόμενο να τεθεί προς πώληση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή της εταιρείας.

Τα τελευταία χρόνια, η Virgin America «βλέπει» μείωση στα έσοδά της, ενώ έχει να αντιμετωπίσει και τις αντίπαλες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να εξοικονομήσουν χώρο για να δέχονται στο μέλλον περισσότερους επιβάτες στις πτήσεις τους.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μια συμφωνία με την JetBlue θα ήταν ευοδωτική, καθώς και οι δυο αερομεταφορείς πετούν με τον ίδιο τύπο αεροσκάφους. Αυτό σημαίνει ότι οι πιλότοι και το πλήρωμα της JetBlue δεν θα χρειάζονταν κάποια επιπλέον εκπαίδευση για το πώς λειτουργούν τα αεροσκάφη της Virgin America.

«Oι αγοραστές θα επωφεληθούν και από τις εταιρικές σχέσεις της αεροπορικής εταιρείας με τις μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις, όπως το Facebook Inc και το Alphabet Inc», αναφέρει ο αναλυτής Adam Hackel.

Οι μεγάλες συγχωνεύσεις αεροπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ έχουν μειώσει τη βιομηχανία της αεροπορίας σε τέσσερις κορυφαίους παίκτες: Τις American, Delta, United and Southwest, οι οποίες ελέγχουν το 80% της αγοράς.

Σημειώνεται ότι η είδηση της προσφοράς της Virgin America αύξησε τις μετοχές της κατά 10% και της Jet Blue κατά 3%.