Γιατί η Volkswagen αναμένει μειωμένες πωλήσεις αυτοκινήτων το 2024;

Γιατί η Volkswagen αναμένει μειωμένες πωλήσεις αυτοκινήτων το 2024;
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι παραδόσεις της Volkswagen σε πελάτες αυξήθηκαν κατά 12% σε 9,24 εκατομμύρια οχήματα το 2023.

Η Volkswagen αναμένει αύξηση 3% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων της φέτος, μειωμένη απότομα σε σχέση με το 2023, εν μέσω των ζοφερών οικονομικών προοπτικών και του αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το 2023, ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών, Άρνο Άντλιτς,είπε πως «η γενική οικονομική κατάσταση παραμένει δύσκολη», αλλά πρόσθεσε ότι «είμαστε αισιόδοξοι για το 2024, παρά τις υποτονικές οικονομικές προοπτικές και τον έντονο ανταγωνισμό».

Οι παραδόσεις της Volkswagen σε πελάτες αυξήθηκαν κατά 12% σε 9,24 εκατομμύρια οχήματα το 2023.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναμένει ώθηση στις παραγγελίες οχημάτων στη Δυτική Ευρώπη τους επόμενους μήνες από τα νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Volkswagen, η οποία παρουσίασε πρόσφατα το ηλεκτρικό ID.7 και σχεδιάζει ένα ρεκόρ 30 ακόμη νέων μοντέλων κατά τη διάρκεια του 2024, δήλωσε ότι «ξεκίνησε το νέο έτος με μια σαφώς θετική τάση» σε σύγκριση με την αρχή του περασμένου έτους.

Η Volkswagen ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα συγκρατημένες προοπτικές για το 2024 και υψηλότερο μέρισμα.

«Για να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουμε επιτυχημένοι με βιώσιμο τρόπο, θα επικεντρωθούμε το 2024 στην αύξηση των νέων οχημάτων, μειώνοντας το κόστος» αναφέρει προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην κερδοφόρα ανάπτυξη στη Βόρεια Αμερική.

Η Volkswagen έχει ήδη ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να μειώσει το κόστος του διοικητικού προσωπικού της μάρκας VW κατά το ένα πέμπτο, προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει μέσω μερικής και πρόωρης συνταξιοδότησης και όχι μέσω απολύσεων.

Το περιθώριο λειτουργικού κέρδους για τις βασικές μάρκες μαζικής αγοράς του ομίλου αυξήθηκε στο 5,3% πέρυσι από 3,6% το 2022, με την εταιρεία να στοχεύει στο 8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: