Γιατί η VW αποζημιώνει με 5.000 δολάρια τους πελάτες της

Ποια η συμφωνία αμερικανικών αρχών με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές «έκλεισε» η Volkswagen για διακανονισμό της υπόθεσης χειραγώγησης των στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων.

Το αποτέλεσμα είναι πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να κληθεί να αποζημιώσει τους πελάτες που ζημιώθηκαν από το σκάνδαλο, αποπληρώνοντας 5.000 δολάρια τον καθένα ξεχωριστά, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που επικαλείται ανώνυμες πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται, αναφέρει ότι η συμφωνία θα παρουσιασθεί στον δικαστή Charles Breyer, στο Σαν Φρανσίσκο, αποφεύγοντας τη διενέργεια δίκης, η οποία και είχε οριστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και οι ρυθμιστικές αρχές είχαν λάβει διορία, μέχρι τις 21 Απριλίου, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία για τα περίπου 600.000 οχήματα diesel στους αμερικανικούς δρόμους που βρέθηκαν εκτεθειμένα στο σκάνδαλο του «πειραγμένου» λογισμικού.

Σύμφωνα με αναλυτές, η ενδεχόμενη συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές – και σε ό,τι αφορά στις οικονομικές κυρώσεις – θα απομάκρυνε έναν αποτρεπτικό παράγοντα για επενδύσεις στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που βρέθηκε ενώπιον μεγάλου πλήγματος για τις μετοχές της, από όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, τον Σεπτέμβριο.