«Γιατί η κυβέρνηση δεν θα αντέξει μέχρι το 2016»

«Γιατί η κυβέρνηση δεν θα αντέξει μέχρι το 2016»

O Γιώργος Παπανδρέου, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο ΣΥΡΙΖΑ απασχολούν την Süddeutsche Zeitung.

Αν και ο γερμανικός τύπος εκθειάζει την «επαναφορά» της Ελλάδας, αναφερόμενος στο χθεσινό Eurogroup, δεν είναι το ίδιο αισιόδοξος για το πόσο μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ άλλα δύο χρόνια ακόμα.

«Εντείνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο να διαλυθεί πρόωρα ο ελληνικός κυβερνητικός συνασπισμός», αναφέρει η Süddeutsche Zeitung και προσθέτει: «Κατά την σημαντική ψηφοφορία που έλαβε χώρα τη νύχτα της περασμένης Κυριακής, υπήρξαν διάσημοι διαφωνούντες. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου… καταψήφισε το άρθρο που αφορά την διευκόλυνση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Η εφημερίδα προσθέτει ότι με τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη, η κυβερνητική πλειοψηφία έχει μειωθεί στις 152 έδρες και περιγράφει την συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία (πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα, αποχώρηση από τη συνεδρίαση και επιστροφή για την ψηφοφορία).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν πρόκειται να αντέξει μέχρι το 2016, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί να μην συμπράξει στην εκλογή του προέδρου Δημοκρατίας το 2015, γεγονός που καθιστά αναπόφευκτη τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Διαβάστε ακόμη: Η Μέρκελ αναμένεται στην Αθήνα για να στηρίξει τον Σαμαρά