Γιατί λείπει από το σημερινό Eurogroup ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

Γιατί λείπει από το σημερινό Eurogroup ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών
epa05576705 Minister of Economy and Finances of Italy Pier Carlo Padoan attends a news conference at the IMF Headquarters in Washington, DC, USA, 08 October 2016. The 2016 Annual meetings of the International Monetary Fund and World Bank Group take place 7-9 October. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Σενάρια του ιταλικού Τύπου εμπλέκουν τον Πιέρ Κάρλο Πάντοαν με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Στην απουσία του ιταλού υπουργού Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν από το σημερινό Eurogroup αναφέρεται η εφημερίδα La Repubblica. Στην συνεδρίαση των υπουργών Oικονομικών της Ευρωζώνης, την Ιταλία εκπροσωπεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Oικονομικών της Ρώμης, Βιντσέντσο Λα Βία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απουσία αυτή οφείλεται στην επικείμενη παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και της κυβέρνησής του, αλλά και στο ότι ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα θα μπορούσε να αναθέσει ακόμη και σήμερα εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Ως γνωστόν, δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν τον Πάντοαν να συμπεριλαμβάνεται στους επικρατέστερους υποψήφιους για την πρωθυπουργία.

Η La Repubblica εκτιμά πάντως ότι η απουσία του Πάντοαν από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης δεν βοηθά την χώρα, από την στιγμή που ο ιταλικός προϋπολογισμός για το 2017 είναι ακόμη υπό εξέταση και το Eurogroup ετοιμάζεται πιθανότατα να ζητήσει από την Ιταλία μείωση των δαπανών του δημοσίου.

Διαβάστε ακόμη: Τα σενάρια της επόμενης μέρας μετά το «όχι» στην Ιταλία