Γιατί μειώνεται η πίστη των CEO στην ανάκαμψη

pixabay.com

Τι έδειξε η νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Fortune Analytics σε συνεργασία με τη Deloitte.

του Alan Murray

Η εμπιστοσύνη των CEO αναφορικά με την ανάκαμψη φαίνεται να έχει μειωθεί σε σχέση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Fortune Analytics, σε συνεργασία με τη Deloitte.

Από τους διευθύνοντες συμβούλους που ρωτήθηκαν, το 47% δήλωσαν ότι αναμένουν πως τα έσοδα θα έχουν επανέλθει πλήρως έως τον Ιανουάριο του 2021, έναντι 51% που είπαν το ίδιο τον Ιούνιο. Και το 35% δεν βλέπουν τα έσοδα να ανακάμπτουν πριν το 2022, ενώ το 23% είπαν ότι σκοπεύουν να μειώσουν το μέγεθος του εργατικού δυναμικού τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Αλλά η εικόνα είναι άνιση και διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία και τον κλάδο. Το 40% των διευθύνοντων συμβούλων δηλώνουν ότι τα έσοδά τους έχουν ήδη ανακάμψει ή δεν έχουν μειωθεί και το 50% αναφέρουν ότι τα επίπεδα απασχόλησής τους έχουν ήδη ανακάμψει ή δεν μειώθηκαν ποτέ.

Υπάρχει ευρύτερη συμφωνία ως προς τα εμπορικά ακίνητα: το 76% δηλώνουν ότι θα χρειαστούν λιγότερο χώρο γραφείων απ’ ό,τι είχαν πριν από την πανδημία. Και το 28% λένε ότι θα χρειαστούν πολύ λιγότερο χώρο γραφείων.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 96% των CEO δηλώνουν πως η ποικιλομορφία, η ισότητα και η συμπερίληψη είναι «στρατηγική προτεραιότητα/στόχος για μένα ως διευθύνων σύμβουλος» και το 81% δηλώνει ότι «οι προσπάθειές τους υπέρ της ποικιλομορφίας, της ισότητας και της συμπερίληψης έχουν επιταχυνθεί σημαντικά μετά τον θάνατο του George Floyd και τις αδικίες ενάντια σε άλλα μαύρα άτομα».