Γιατί ο ιδρυτής της Tesla παραμένει ερωτευμένος με…την Κίνα

AFP

του Clay Chandler

Την Τετάρτη, η τιμή της μετοχής της Tesla σημείωσε άνοδο 9% στα 1.025 δολάρια, τιμή-ρεκόρ που φέρνει τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας πολύ κοντά σε εκείνη της Toyota Motor Corp. Ο λόγος της ανόδου ήταν το ημι-φορτηγό της Tesla. Η αποτίμηση της Tesla έχει υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές του έτους, αψηφώντας την παγκόσμια πανδημία, λόγω των προσδοκιών ότι το μέλλον της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αλλά αυτή η ανοδική τάση ενισχύεται από τη μοναδική θέση της Tesla στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, όπου στα τέλη του περασμένου έτους η Tesla ξεκίνησε την παραγωγή του compact SUV οχήματος Model Y στο τεράστιο εργοστάσιό της που βρίσκεται έξω από τη Σαγκάη.

Η δέσμευση του Elon Musk να παραδώσει 500.000 οχήματα παγκοσμίως το 2020 τέθηκε σε αμφισβήτηση αφότου οι τοπικές αρχές στο Φρέμοντ της Καλιφόρνιας τον ανάγκασαν να κλείσει το εργοστάσιο της Tesla εκεί για περισσότερο από ένα μήνα για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού. Διαφώνησε δημοσίως με τον τοπικό σερίφη και το αστυνομικό τμήμα, στη συνέχεια μήνυσε την κομητεία Αλαμέδα πριν τελικά ανοίξει ξανά το εργοστάσιο αψηφώντας τους τοπικούς αξιωματούχους δημόσιας υγείας.

Στην Κίνα, οι σχέσεις του Musk με την κυβέρνηση είναι πολύ πιο εγκάρδιες. Το εργοστάσιο της Σαγκάης, το οποίο χρηματοδοτείται από δάνεια 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από κινεζικές τράπεζες, έχει τεθεί σε διαδικασίες fast-track  για σχεδόν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των αδειών κατασκευής, των κανονιστικών εγκρίσεων και της σύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Τον Ιανουάριο του 2019, αφού παρακολούθησε μια ιστορική τελετή για το εργοστάσιο, ο Musk πέταξε στο Πεκίνο όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Li Keqiang στην έδρα της ηγεσίας του κόμματος στο Zhongnanhai, δίπλα στην Απαγορευμένη Πόλη. Ο Li προσφέρθηκε να κάνει τον Musk μόνιμο κάτοικο Κίνας. Η απάντηση του Musk: «Λατρεύω πολύ την Κίνα και είμαι πρόθυμος να έρχομαι εδώ περισσότερο».

Αυτά τα σχέδια, καθώς και η παραγωγή στο εργοστάσιο της Σαγκάης, διακόπηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού τον Ιανουάριο. Αλλά μέσα σε δύο εβδομάδες, το εργοστάσιο επέστρεψε στις δραστηριότητές του, εν μέρει χάρη στους αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης που βοήθησαν την Tesla να εξασφαλίσει 10.000 μάσκες ενώ φρόντισαν να προσφέρουν ακόμη και κοιτώνες για τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις.

Η Tesla πούλησε περίπου 11.000 οχήματα Model 3 στην Κίνα τον Μάιο, από 3.635 τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας. «Η Tesla είχε μια εκπληκτική πορεία στην Κίνα μετά το άνοιγμα του εργοστασίου της Σαγκάης», δήλωσε ο Michael Dunne, διευθύνων σύμβουλος της ZoZo Go, εταιρείας συμβούλων με έδρα στο Σαν Ντιέγκο.