Γιατί ο Μάριο Ντράγκι επέστρεψε το χαμόγελο στα χείλη των επενδυτών bitcoin

Γιατί ο Μάριο Ντράγκι επέστρεψε το χαμόγελο στα χείλη των επενδυτών bitcoin
epa06520674 Crypto-currency trader Eddie Chou promotes commemorative Year of the Dog souvenir Bitcoin medals ahead of the Chinese New Year of the Dog which begins on 16 February 2018, at a Chinese New Year Fair in Victoria Park, Causeway Bay, Hong Kong, China, 13 February 2018. EPA/ALEX HOFFORD Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ψηφιακό νόμισμα κατάφερε να κερδίσει 8 δισ. δολάρια σε μόλις 8 ώρες.

 

Τα ψηφιακά νομίσματα παρουσιάζουν τα υψηλότερα κέρδη εδώ και πολλές εβδομάδες, μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι δεν πρόκειται να θεσπίσει περιοριστικούς κανόνες για αυτά.

Νωρίς την Τετάρτη το διασημότερο ψηφιακό νόμισμα κέρδιζε περισσότερο από 7%, αυξάνοντας την αξία του κατά 400 και σημειώνοντας κέρδος συνολικού ύψους 7,7 δισ. δολαρίων. Την προηγούμενη εβδομάδα το bitcoin έδειξε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης προσθέτοντας στην αξία του περί τα 1.100 δολάρια, ήτοι 19 δισ. στη συνολική του κεφαλαιοποίηση.

Η δήλωση του Μάριο Ντράγκι την Τρίτη ότι ο έλεγχος των ψηφιακών νομισμάτων δεν βρίσκεται στη δικαιοδοσία της ΕΚΤ, έφερε μεγάλη ανακούφιση στους επενδυτές, παρότι ο κίνδυνος για αυτούς παραμένει όσο οι σκέψεις στους κόλπους πολλών από τα κράτη των G20 περιστρέφονται γύρω από τον περιορισμό της συγκεκριμένης αγοράς.

Εκτός, όμως, από το bitcoin, και άλλα σημαντικά ψηφιακά νομίσματα είδαν την αξία του να ενισχύεται σημαντικά την Τετάρτη. Το ethereum κέρδιζε 5,8%, το Ripple 4%, ενώ ο μεγαλύτερος νικητής της ημέρας ήταν το Litecoin με εντυπωσιακά κέρδη ύψους 38%.