Γιατί ο Πελέ ζητά 30 εκατ. δολάρια από τη Samsung

Γιατί ο Πελέ ζητά 30 εκατ. δολάρια από τη Samsung
epa04974712 Brazilian soccer legend Pele smiles during a press conference in Calcutta, India, 12 October 2015. Pele is on his second visit to India after 1977 to attend the Indian Super League (ISL) soccer match between Atletico de Calcutta and Kerala Blasters FC as a guest of honour on 13 October 2015, according to media reports. EPA/PIYAL ADHIKARY

Ο Βραζιλιάνος άσος υποστηρίζει ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε το πρόσωπό του σε διαφήμιση, χωρίς την άδειά του.

Ο 75χρονος Βραζιλιάνος αστέρας του ποδοσφαίρου, Πελέ, κατέθεσε αγωγή ύψους 30 εκατ. δολαρίων κατά της Samsung. Αφορμή στάθηκε μια διαφήμιση τηλεόρασης της κορεατικής εταιρείας, στην οποία ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής υποστηρίζει ότι προβάλλεται ένας κατά κάποιον τρόπο σωσίας του.

Πελέ και Samsung βρίσκονται από το 2013 σε διαδικασία συνομιλιών για προώθηση των προϊόντων αλλά η κορεάτικη εταιρεία φέρεται να έκανε πίσω την τελευταία στιγμή.

Όπως ανέφερε η αγωγή, η διαφήμιση της οθόνης της Samsung η οποία προβλήθηκε σε αμερικανικά μέσα δείχνει το πρόσωπο ενός χαμογελαστού άνδρα «ο οποίος μοιάζει πολύ με τον Πελέ» δίπλα σε έναν εν ενεργεία ποδοσφαιριστή να εκτελεί ένα βολ-πλανέ που θυμίζει πολύ το στυλ του Βραζιλιάνου άσου.

Με την αγωγή του ο Πελέ ζητά από την εταιρεία να τον αποζημιώσει για τη χρήση ενός προσώπου που του μοιάζει πολύ στις διαφημίσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι συνήγορος του Πελέ είναι ο ίδιος δικηγόρος όπου πριν από έναν χρόνο εξασφάλισε αποζημίωση ύψους 8,9 εκατ. δολαρίων στον Μάικλ Τζόρνταν, για μια παρόμοια περίπτωση που αφορούσε ένα κατάστημα λιανικής.