Γιατί ο Πελέ ζητά 30 εκατ. δολάρια από τη Samsung

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Βραζιλιάνος άσος υποστηρίζει ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε το πρόσωπό του σε διαφήμιση, χωρίς την άδειά του.

Ο 75χρονος Βραζιλιάνος αστέρας του ποδοσφαίρου, Πελέ, κατέθεσε αγωγή ύψους 30 εκατ. δολαρίων κατά της Samsung. Αφορμή στάθηκε μια διαφήμιση τηλεόρασης της κορεατικής εταιρείας, στην οποία ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής υποστηρίζει ότι προβάλλεται ένας κατά κάποιον τρόπο σωσίας του.

Πελέ και Samsung βρίσκονται από το 2013 σε διαδικασία συνομιλιών για προώθηση των προϊόντων αλλά η κορεάτικη εταιρεία φέρεται να έκανε πίσω την τελευταία στιγμή.

Όπως ανέφερε η αγωγή, η διαφήμιση της οθόνης της Samsung η οποία προβλήθηκε σε αμερικανικά μέσα δείχνει το πρόσωπο ενός χαμογελαστού άνδρα «ο οποίος μοιάζει πολύ με τον Πελέ» δίπλα σε έναν εν ενεργεία ποδοσφαιριστή να εκτελεί ένα βολ-πλανέ που θυμίζει πολύ το στυλ του Βραζιλιάνου άσου.

160330092225-pele-nyt-ad-780x439

Με την αγωγή του ο Πελέ ζητά από την εταιρεία να τον αποζημιώσει για τη χρήση ενός προσώπου που του μοιάζει πολύ στις διαφημίσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι συνήγορος του Πελέ είναι ο ίδιος δικηγόρος όπου πριν από έναν χρόνο εξασφάλισε αποζημίωση ύψους 8,9 εκατ. δολαρίων στον Μάικλ Τζόρνταν, για μια παρόμοια περίπτωση που αφορούσε ένα κατάστημα λιανικής.