Γιατί ο Τραμπ «παρακολουθεί στενά» τη Google ενόψει των εκλογών

Γιατί ο Τραμπ «παρακολουθεί στενά» τη Google ενόψει των εκλογών
epa07621223 US President Donald Trump speaks to the press as he departs from the White House for a trip to London, England; in Washinton, DC, USA, 02 June 2019. EPA/SARAH SILBIGER / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας αλλά και συντηρητικοί συγγραφείς διογκώνουν την εμμονή της αμερικανικής δεξιάς με την Silicon Valley, η οποία κατά αυτούς, μηχανοραφεί εναντίον τους.

του Josh Wingrove, Bloomberg

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη Google ότι μεγεθύνει τις αρνητικές ειδήσεις εναντίον του, επικαλούμενος αυτή την φορά έναν πρώην υπάλληλο της εταιρείας που ισχυρίζεται ότι απολύθηκε από αυτήν με την κατηγορία της φιλο-συντηρητικής μεροληψίας.

«Πολύ παράνομα όλα αυτά. Παρακολουθούμε την Google πολύ στενά!», έγραψε ο Trump σε μια σειρά από tweets την Τρίτη, προσθέτοντας ότι συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Sundar Pichai, αν και δεν είπε πότε. Ο Trump ανέβασε το πρώτο σχετικό «τιτίβισμα» τη Δευτέρα και συνέχισε με άλλα tweets για την υπόθεση και την επόμενη μέρα.

Η επιμονή του Trump στο Twitter είναι μια ένδειξη ότι ο πρόεδρος συνεχίζει να προσπαθεί να συσπειρώσει τη βάση του με κατηγορίες περί μεροληψίας της γνωστής εταιρείας τεχνολογίας, καθώς φαίνονται πλέον στον ορίζοντα οι εκλογές του 2020.

Ο Trump δήλωσε ότι παρακολούθησε κάποια σχόλια του Kevin Cernekee σε μια συνέντευξη στο Fox News, όπου ο πρώην υπάλληλος της Google ισχυρίστηκε ότι οι συντηρητικοί πέφτουν θύματα εκφοβισμού στην εταιρεία. Ο Cernekee είπε ότι η Google θέλει ο Trump να χάσει τις εκλογές του 2020 και ότι τα στελέχη της Google λυπήθηκαν πολύ μετά τη νίκη του Trump και «ορκίστηκαν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ξανασυμβεί». Ο Cernekee είπε επίσης στο Fox ότι έχει στραφεί νομικά εναντίον του κολοσσού της διαδικτυακής αναζήτησης αφότου απολύθηκε.

Η εκπρόσωπος της Google, Jennifer Kaiser, δήλωσε ότι τα σχόλια του Cernekee «είναι απολύτως ψευδή».

«Καταβάλλουμε τεράστιες προσπάθειες για να αναπτύσσουμε τα προϊόντα μας και να εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας με τρόπους που δεν λαμβάνουν υπόψη τις οποιεσδήποτε πολιτικές πεποιθήσεις», τόνισε η Kaiser.

Ο Trump επικαλέστηκε επίσης σχόλια που έκανε στο Fox Business ο συγγραφέας Peter Schweizer, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Google έθετε στο περιθώριο τις αρνητικές ιστορίες που στρέφονταν κατά της Hillary Clinton.

Ο Pichai «βρέθηκε στο Οβάλ Γραφείο και προσπάθησε πραγματικά να μου εξηγήσει πόσο πολύ του αρέσω, πόσο σπουδαία δουλειά θεωρεί ότι κάνει η κυβέρνησή μου (…) και ότι ΔΕΝ σχεδιάζουν να χειραγωγήσουν παράνομα τις εκλογές του 2020», ανέφερε ο Trump σε δύο από τις αναρτήσεις του την Τρίτη.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε αίτημα για κάποιο σχόλιο, ούτε και ανέφερε πότε έγινε η συνάντηση με τον Pichai στην οποία αναφέρθηκε ο Trump.