Γιατί ο Ζούκερμπεργκ είναι έξαλλος με τον Ομπάμα

Γιατί ο Ζούκερμπεργκ είναι έξαλλος με τον Ομπάμα

Διαβάστε το μήνυμα που πόσταρε στη προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Επίθεση κατά του Μπάρακ Ομπάμα και της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τις πρακτικές της NSA όσον αφορά τις παρακολουθήσεις και το διαδίκτο, εξαπολύει ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ. Με μήνυμα του στη προσωπική σελίδα του στο Facebook, o ιδρυτής του αναφέρει ότι τηλεφώνησε στον Αμερικανό πρόεδρο για να του εκφράσει την απογοήτευση του για την καταστροφή που η «κυβέρνηση του δημιουργεί για το μέλλον μας».

Ακόμα αναφέρει πως η «κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να είναι ο πρωταθλητής για το διαδίκτυο και όχι μια απειλή. Πρέπει να είναι πιο διαφανείς για ότι κάνουν, αλλιώς οι χρήστες θα συνεχίζουν να πιστεύουν το χειρότερο».

Διαβάστε όλο το μήνυμα του:
«Καθώς ο κόσμος γίνεται πιο σύνθετος και οι κυβερνήσεις αγωνίζονται παγκοσμίως, η εμπιστοσύνη στο διαδίκτυο είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ. Το διαδίκτυο είναι ο δικός μας χώρος. Μας βοηθάει να συνδεθούμε.

Μοιράζει ευκαιρίες. Μας βοηθάει να μαθαίνουμε. Μας δίνει φωνή. Μας κάνει πιο δυνατούς και ασφαλείς μαζί.

Για να διατηρήσουμε το διαδίκτυο δυνατό, πρέπει να το κρατήσουμε ασφαλές. Γι’ αυτό εμείς στο Facebook ξοδεύουμε πολύ από το χρόνο και την ενέργεια μας για να κάνουμε τις υπηρεσίες μας και το διαδίκτυο πιο ασφαλείς.

Χρησιμοποιούμε πρωτόκολλα επικοινωνίας, κρυπτογραφούμε τις επικοινωνίες, ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν πολλαπλούς παράγοντες για έλεγχο ταυτότητας.

Διαβάστε ακόμη: Το Facebook θέλει να φέρει ίντερνετ σε όλους μέσω drones

Το διαδίκτυο δουλεύει γιατί οι περισσότεροι κάνουμε το ίδιο (άνθρωποι και εταιρείες). Δουλεύουμε μαζί για να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον και να κάνουμε τον κοινό μας χώρο καλύτερο για τον κόσμο.

Για αυτό είμαι τόσο μπερδεμένος και εκνευρισμένος από τις συνεχείς αναφορές για τη συμπεριφορά της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Όταν οι μηχανικοί μας δουλεύουν ασταμάτητα για να βελτιώσουν την ασφάλεια, φανταζόμαστε ότι προστατεύουμε εσάς από “εγκληματίες” και όχι την κυβέρνηση μας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να είναι ο πρωταθλητής για το διαδίκτυο και όχι μια απειλή. Πρέπει να είναι πιο διαφανείς σε ότι κάνουν, αλλιώς οι χρήστες θα συνεχίζουν να πιστεύουν το χειρότερο.

Τηλεφώνησα στον πρόεδρο Ομπάμα για να του εκφράσω την απογοήτευση μου για την καταστροφή που η κυβέρνηση του δημιουργεί για το μέλλον μας. Δυστυχώς φαίνεται ότι θα πάρει πολύ χρόνο για την αληθινή πλήρη μεταρρύθμιση.

Γι’ αυτό εξαρτάται από εμάς να χτίσουμε το διαδίκτυο που θέλουμε. Μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα χώρο που θα είναι ότι πιο σπουδαίο υπάρχει σήμερα στο κόσμο και παράλληλα πιο ασφαλής. Δεσμεύομαι για αυτό και μπορείτε να υπολογίζετε στο Facebook».