Γιατί ο Ζούκερμπεργκ κατασκευάζει ένα «σπίτι πανικού» στην Καλιφόρνια

Γιατί ο Ζούκερμπεργκ κατασκευάζει ένα «σπίτι πανικού» στην Καλιφόρνια

Τί αναφέρουν επίσημα έγγραφα της υπηρεσίας σχεδιασμού ακινήτων για τη νέα κατοικία του στην Καλιφόρνια.

O CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ φαίνεται να σχεδιάζει κάτι καλύτερο από ένα »δωμάτιο πανικού».

Σε έγγραφα που υποβάλλονται στην υπηρεσία σχεδιασμού ακινήτων στην περιοχή Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, αναφέρεται ότι ο Ζούκερμπεργκ θέλει να κατασκευάσει τέσσερα νέα σπίτια προκειμένου να τα αντικαταστήσει με άλλα τέσσερα, τα οποία και αγόρασε πρόσφατα για δεκάδες χιλιάεδες δολάρια. Ένα από αυτά, όμως, θα διαθέτει ορισμένα ιδιαίτερα φωτιστικά, τα οποία θα συνθέτουν ένα χώρο παρόμοιο σαν ένα «δωμάτιο πανικού».

Σύμφωνα με τα σχέδια, «ένα από αυτά τα σπίτια θα διαθέτει λευκά τούβλα στους τοίχους, σκούρες ατσάλινες πόρτες και παράθυρα, καθώς και σκούρες αψίδες στην οροφή του». Το συγκεκριμένο σπίτι θα είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα τρία σπίτια που σκοπεύει να χτίσει ο Ζούκερμπεργκ, τα οποία θα είναι φτιαγμένα από ξύλο.

Τα σχέδια δεν αναφέρουν ποια θα είναι η χρήση των σπιτιών, όμως πολλοί υποθέτουν ότι το ένα από αυτά, το λεγόμενο «σπίτι πανικού», θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προστασία της οικογένειας Ζούκερμπεργκ σε περίπτωση απειλής της.

Πράγματι, δεν είναι ασυνήθιστο για τους πλούσιους και τους διάσημους ανθρώπους να διασφαλίζονται δημιουργώντας δωμάτια στα σπίτια τους προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που χρειαστεί να εξέλθουν με προστασία από την οικία τους.

Υπάρχει λόγος που ο CEO του Facebook σκέπτεται την ασφάλειά του. Μάλιστα, το 2012 ο ίδιος αγόρασε όλα τα γειτονικά στο σπίτι του οικόπεδα, ώστε να εξασφαλίσει ότι οι γείτονές του δεν θα μπορούν να παρακολουθούν την καθημερινότητα της οικογένειάς του ή την περιουσία του.

Γενικότερα, η ασφάλεια του Ζούκερμπεργκ είναι ένα από τα πρωταρχικά μελήματα του Facebook. Το περασμένο έτος η εταιρεία κατέβαλε πέντε εκατ. δολάρια για την ασφάλεια του CEO της, συμπεριλαμβανομένου της προσωπικής του φρουράς, ενός ιδιωτικού αεροπλάνου, ενώ στο ποσό αυτό υπολογίζονται και τα μέτρα ασφαλείας στην προσωπική του κατοικία.

Στα έγγραφα ακόμη αναφέρεται ότι «στόχος του Ζούκερμπεργκ είναι τα σπίτια και οι κήποι του να δένουν αρμονικά με τη γειτονιά και να μη διαφέρουν από τις υπόλοιπες κατοικίες».