Γιατί οι εταιρείες δεν είναι έτοιμες για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη

Γιατί οι εταιρείες δεν είναι έτοιμες για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη
Photo: pixabay.com
Ο ρυθμός αλλαγής στον κόσμο της επιχειρηματικότητας είναι ταχύτερος από ποτέ, με τις εταιρείες να πασχίζουν να συμβαδίσουν.

Των Alan Murray & Nicholas Gordon

Είναι συνηθισμένο στις επιχειρήσεις να λέμε ότι ο ρυθμός της αλλαγής είναι ταχύτερος από ποτέ. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι συνεργάτες δεδομένων στην Accenture προσπαθούν να συγκεκριμενοποιήσουν αυτή την αίσθηση ταχύτατης αλλαγής, με τα αποτελέσματα της τελευταίας τους απόπειρας να δημοσιοποιούνται σήμερα.

Συγκεκριμένα, ανέλυσαν περισσότερες από 40 σειρές δεδομένων για να μετρήσουν την αλλαγή σε έξι τομείς – τεχνολογία, οικονομία, ταλέντο, γεωπολιτική, κλίμα και καταναλωτικές και κοινωνικές τάσεις. Το συμπέρασμά τους: ο ρυθμός της αλλαγής πράγματι επιταχύνεται.

Για την ακρίβεια, αυξάνεται σταθερά από το 2019, σημειώνοντας άνοδο 183% τα τελευταία τέσσερα χρόνια και 33% μόνο τον τελευταίο χρόνο. Τα περισσότερα από τα 3.400 στελέχη της ομάδας C-suite που ρωτήθηκαν από την εταιρεία (88%) εκτιμούν ότι η αλλαγή θα συνεχίσει να επιταχύνεται το 2024.

Τι οδηγεί την αλλαγή; Η τεχνολογία ήταν ο κορυφαίος παράγοντας το 2023, αφότου βρέθηκε στην τελευταία θέση το 2022. Κι αυτό μπορείτε να το πιστώσετε στο λανσάρισμα του ChatGPT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ταλέντο έπεσε από την πρώτη θέση το 2022 στη δεύτερη θέση το 2023. Και η γεωπολιτική πήγε από το νούμερο δύο το 2022 στο νούμερο πέντε το 2023.

Η έκθεση επιβεβαιώνει επίσης ότι οι περισσότερες εταιρείες ακολουθούν μια προσεκτική προσέγγιση στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Μόνο το 27% των στελεχών της ομάδας C-suite δήλωσαν ότι οι οργανισμοί τους είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν τις λύσεις γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, ενώ το 72% συμφώνησε με τη δήλωση: «Η πρόσφατη αντίδραση στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη (π.χ. ζητήματα πολιτικής, έλλειψη ακρίβειας, χαμηλή αρχική απόδοση επένδυσης) θα αναγκάσει τον οργανισμό μας να επιβραδύνει τις προγραμματισμένες επενδύσεις στη γενετική ΤΝ το 2024».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com