Γιατί τα αρώματα των διασήμων έχουν «πάρει» την κατω βόλτα

Γιατί τα αρώματα των διασήμων έχουν «πάρει» την κατω βόλτα
Photo:

Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τις πωλήσεις των προϊόντων ομορφιάς.

Πολλές διάσημες προσωπικότητες έχουν κυκλοφορήσει τα δικά τους αρώματα, ωστόσο, οι περισσότερες εταιρείες στον κλάδο των 46 δισ. δολαρίων έχουν σημειώσει μια απότομη πτώση στις πωλήσεις τους.

Σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Euromonitor, τα αρώματα των διασήμων αντιπροσωπεύουν σήμερα μόλις το 4%της αγοράς των ΗΠΑ. «Οι περισσότερες εταιρείες που κυκλοφορούν τα αρώματα αναφέρουν ότι οι πωλήσεις τους μειώνονται χρόνο με το χρόνο», αναφέρει ο αναλυτής ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας της Euromonitor, Nicholas Micallef.

H εταιρεία ομορφιάς Elizabeth Arden, η οποία προωθεί τα αρώματα του Justin Bieber και της Taylor Swift στην αγορά, παραδέχθηκε ότι έχει παρατηρήσει μια πτώση στις πωλήσεις των αρωμάτων της, ενώ ο οίκος καλλυντικών Coty έχει επίσης αναφέρει εδώ και μήνες ότι οι συνολικές πωλήσεις των αρωμάτων έχουν ισοπεδωθεί εξαιτίας της πλέον χαμηλής δημοτικότητας των διασήμων.

Από την πλευρά τους, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την ύφεση, όπως ο κορεσμός της αγοράς. «Ο κύκλος εργασιών είναι εξαιρετικά υψηλός και παράλληλα υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στα προϊόντα ομορφιάς», δήλωσε η ειδικός αρωμάτων και ιδιοκτήτρια της εταιρείας Sixth Scents, Marian Bendeth, προσθέτοντας ότι οι αγοραστές έχουν χάσει το ενδιαφέρον των διασημοτήτων.

«Στις ΗΠΑ, οι διάσημες προσωπικότητες δεν έχουν πλέον τόσο ισχυρό brand, όπως παλαιότερα», τόνισε ο αναλυτής Micallef.

Για το λόγο αυτό, οι εταιρείες που κυκλοφορούν τα εν λόγω αρώματα έχουν αποκτήσει ένα μικρό έλεγχο στην εικόνα και την επαγγελματική πορεία των διασήμων προκειμένου να έχουν απο κοινού θετικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι η Jennifer Lopez έχει κυκλοφορήσει 24 αρώματα από το 2002, ενώ η Rihanna επτά.