Γιατί τα επόμενα Volkswagen μπορεί να κοστίζουν ακριβότερα απ’ ότι σήμερα

Γιατί τα επόμενα Volkswagen μπορεί να κοστίζουν ακριβότερα απ’ ότι σήμερα

Στελέχη του ομίλου σημείωσαν ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση των εκπομπών ρύπων θα επηρεάσουν το κόστος των οχημάτων.

 

Το υψηλότερο κόστος υλικών που απαιτείται για να κατασκευαστούν εξαρτήματα που στοχεύουν στην μείωση των εκπομπών ρύπων θα αυξήσει μεσοπρόθεσμα την τιμή των αυτοκινήτων. Αυτό τονίζουν στελέχη του ομίλου VW που θεωρούν ότι θα υπάρξει μείωση των πωλήσεων στην Μ. Βρετανία μετά το Brexit, συνυπολογίζοντας και την μείωση των πωλήσεων για πρώτη φορά στην Κίνα.

Σε αυτό το κλίμα δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε και την στρατηγική της μείωσης των εργαζομένων που εφάρμοσαν πριν λίγες ημέρες η Ford και η Jaguar Land Rover. Μείωση ωστόσο υπήρξε για την Volkswagen και στα αυτοκίνητα plug-in.

Φέτος οι επικεφαλής θεωρούν ότι θα καταφέρουν να αντιστρέψουν την κατάσταση, καθώς βγαίνουν στην παραγωγή πολλά νέα μοντέλα, όπως το VW T-Cross, το Seat Tarraco και το αναβαθμισμένο SUV compact Audi Q3.

Από την άλλη η Porsche, που αποτελεί το πιο κερδοφόρο τμήμα του ομίλου, βελτίωσε τις πωλήσεις της κατά 4%, γεγονός που εν μέρει αντιστάθμισε την πτώση της Audi κατά 3,5%. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι το γκρουπ VW είναι αποφασισμένο να μειώσει το κόστος κατασκευής των μοντέλων, ενώ είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και αλλαγές στις εκδόσεις των κινητήρων.