Γιατί τα KFC αποσύρουν το σλόγκαν τους μετά από 64 χρόνια

Γιατί τα KFC αποσύρουν το σλόγκαν τους μετά από 64 χρόνια
epa08246402 A man looks at his phone while standing next to a closed Kentucky Fried Chicken fast-food branch in Hong Kong, China, 25 February 2020. KFC said it has shut down its branch in North Point after a staff member of staff and her son were confirmed to have caught the Covid-19 virus. EPA/JEROME FAVRE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το σλόγκαν, που χρησιμοποιείται από την αλυσίδα της Yum Brands τα τελευταία 64 χρόνια, θα σταματήσει να προβάλλεται στις διαφημίσεις σε όλο τον κόσμο από τη Δευτέρα.

Το Kentucky Fried Chicken αναστέλλει προσωρινά το διαφημιστικό σύνθημά του «τόσο καλό που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου», καθώς θεωρεί ότι είναι ακατάλληλο για την τρέχουσα πανδημία Covid-19 όπου η προσωπική υγιεινή έχει καταστεί κορυφαία προτεραιότητα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το σλόγκαν, που χρησιμοποιείται από την αλυσίδα της Yum Brands τα τελευταία 64 χρόνια, θα σταματήσει να προβάλλεται στις διαφημίσεις σε όλο τον κόσμο από τη Δευτέρα και θα εμφανιστεί ξανά όταν έρθει η ώρα, όπως ενημέρωσε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

Η αλυσίδα εστιατορίων παρουσίασε ένα σύντομο βίντεο κλιπ στο κανάλι του KFC στο YouTube στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, δείχνοντας διάφορους κουβάδες με κοτόπουλο KFC και τις λέξεις «Finger Lickin» θαμπές στους υπότιτλους.

Στη συνέχεια, η διαφήμιση τελειώνει αναγράφοντας: «Αυτό που λέμε πάντα; Αγνόησέ το. Προς το παρόν».