Γιατί τα McDonald’s δεν πέτυχαν στην Ελλάδα

Γιατί τα McDonald’s δεν πέτυχαν στην Ελλάδα

Μετά τα Starbucks, ακόμα μια αμερικανική ήττα στην Ελλάδα καταγράφει το περιοδικό Forbes.

«Η McDonald’s κλείνει το ένα κατάστημα στην Ελλάδα μετά το άλλο, έχοντας μόλις δύο εστιατόρια στην Αθήνα» σημειώνει το περιοδικό Forbes, σε άρθρο του για την αποτυχία της γνωστής παγκόσμιας αλυσίδας στη χώρα μας.

Παρά το γεγονός ότι τα McDonald’s συνεχίζουν να αναπτύσσονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα έχουν αποτύχει και ο λόγος είναι o έντονος ανταγωνισμός από τα Goody’s.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος του Forbes, Πάνος Μουρδουκούτας, η Goody’s αντέγραψε το concept του franchise των McDonald’s, που στηρίζεται στην αποδοτικότητα και την ευκολία, αλλά έδωσε ένα πιο τοπικό μενού, προσφέροντας μια σειρά από μεσογειακά προϊόντα και όχι μόνο burgers και τηγανητές πατάτες.

Η McDonald’s προσπάθησε να δώσει έναν πιο τοπικό χαρακτήρα στα προϊόντα και το σέρβις της, αντιγράφοντας μέρος του μενού των Goody’s, όμως, έκανε πολύ λίγα και πολύ αργά, καθώς και οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν μια σειρά από νέα προβλήματα, όπως ο ανταγωνισμός από τους φούρνους, σε μία οικονομία που συρρικνώνεται.

«Παρόλα αυτά, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Το μοντέλο των McDonald’s με το στάνταρ μενού, δεν δουλεύει σε χώρες που έχουν ισχυρή δική τους κουζίνα», τονίζει το Forbes.

Διαβάστε ακόμη: 

Τα Starbucks ρίχνουν τις τιμές στην Ελλάδα λόγω… Mikel

Τα Goody’s αλλάζουν!