Γιατί το Ethereum θα ξεπεράσει το Bitcoin – Druckenmiller: Είναι το MySpace πριν το Facebook

Γιατί το Ethereum θα ξεπεράσει το Bitcoin – Druckenmiller: Είναι το MySpace πριν το Facebook
ethereum Photo: pixabay.com

Σε κίνδυνο τίθεται η κυριαρχία του Bitcoin από το μεγαλύτερο altcoin, το Εthereum, ενώ ο φόβος, η αβεβαιότητα και η αμφιβολία επιστρέφουν στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg στις 31 Μαΐου, το Ethereum πιθανότατα θα ξεπεράσει το Bitcoin. Το μεγαλύτερο altcoin «πιθανότατα θα κυριαρχήσει επί του Bitcoin κάποια στιγμή στο μέλλον, καθώς είναι ανώτερο σε ό,τι αφορά την καινοτομία στα μάτια των προγραμματιστών» δήλωσε ο Tegan Kline, συνιδρυτής της εταιρείας Blockchain Edge & Node.

Η πρόσφατη σημαντική αναβάθμιση του δικτύου του Ethereum διατήρησε τις προοπτικές του κρυπτονομίσματος ενώ το Ether κατά το παρελθόν είχε ξεπεράσει το Bitcoin όντας τη ραχοκοκαλιά του φαινομένου της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi).

Πριν από περίπου τρεις η μεταξύ τους συναλλαγματικά ισοτιμία είχε φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες το κρυπτονόμισμα του δικτύου Ethereum υπεραπέδωσε, κομίζοντας περισσότερα κέρδη.

Druckenmiller: Είναι το Facebook πριν το MySpace

Σε συνέντευξή του στο The Hustle την περασμένη εβδομάδα, ο δισεκατομμυριούχος Stanley Druckenmiller αμφισβήτησε την κυριαρχία του Bitcoin. «Νομίζω ότι το Bitcoin έχει περιορισμένη προσφορά και για αυτό τον λόγο η τιμή του έχει αυξηθεί. Δεν γνωρίζω αν είναι ψηφιακός χρυσός». Για το Druckenmiller, το Ethereum είναι όπως το MySpace και το Bitcoin είναι η Google.

«Είμαι λίγο πιο επιφυλακτικός για το αν Bitcoin μπορεί να διατηρήσει τη θέση του. Μου θυμίζει λίγο το MySpace πριν από το Facebook», συνέχισε.