Γιατί το ιστορικό εστιατόριο Four Season δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο

Γιατί το ιστορικό εστιατόριο Four Season δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο
B8BM0A The Four Seasons Restaurant at 52nd Street Entrance, Located in the Seagram Building in New York City (For Editorial Use Only)

Το εσωτερικό του ιστορικού εστιατορίου τέθηκε σε δημοπρασία και κατάφερε να συγκεντρώσει 4,1 εκατ. δολάρια.

Το εσωτερικό του ιστορικού εστιατορίου Four Seasons, που στο παρελθόν φιλοξένησε δείπνα σημαντικώ προσωπικοτήτων, όπως ο Χένρι Κίσινγκερ και ο Τομ Γουλφ, δημοπρατήθηκε την Τρίτη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον για τη δημοπρασία ήταν μεγάλο, ενώ πολλά από τα αντικείμενα του διάσημου εστιατορίου κατάφεραν να πωληθούν για πολύ μεγαλύτερα ποσά από ό,τι είχαν αρχικώς εκτιμηθεί. Συνολικά η δημοπρασία κατάφερε να συγκεντρώσει 4,1 εκατ. δολάρια.

Ασημένια μαχαιροπίρουνα, ποτήρια και διαφορα μαγειρικά σκεύη βρίσκονται ανάμεσα στα 900 αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν, μεταξύ των οποίων και τα τραπέζια Εέρο Σάαρινεν από το μπαρ του Γκριλ Ρουμ του εστιατορίου, τα οποία αρχικώς είχαν κοστολογηθεί από 5.000 έως 7.000 δολάρια, αλλά τελικά δημοπρατήθηκαν για 22.000 έως 37.000 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κομψό αυτό εστιατόριο είχε σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Φίλιπ Τζόνσον, ενώ κάποια έπιπλα που είχαν σχεδιαστεί από τον ίδιο τον Τζονσον δημοπρατήθηκαν έναντι 50.000 δολαρίων. Αρκετοί από τους παρευρισκομένους στη δημοπρασία έδειξαν ενδιαφέρον για τις πινακίδες με την επωνυμία του εστιατορίου, εκ των οποία η μία πωλήθηκε έναντι 65.000 δολαρίων.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου Αμπι Ρόζεν ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ότι δεν επρόκειτο να ανανεώσει το συμβόλαιο, και έτσι οι ιδιοκτήτες του Four Seasons δεν είχαν άλλη λύση από τη δημοπρασία των επίπλων και των μικρότερων αντικειμένων που βρίσκονταν στο ιστορικό εστιατόριο.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το εστιατόριο θα “μετακινηθεί” λίγα τετράγωνα πιο πάνω στη Λεωφόρο Παρκ, σε ένα χώρο που σχεδιάστηκε εκ νέου από τον Βραζιλιάνο αρχιτέκτονα Ισαϊ Ουέινφελντ και πρόκειται να αρχίσει να λειτουργεί την ερχόμενη χρονιά.