Γιατί το κρυπτονόμισμα Shiba Inu ανέβηκε 27% σε μια μέρα

Γιατί το κρυπτονόμισμα Shiba Inu ανέβηκε 27% σε μια μέρα
Illustration of one of the main cryptocurrencies, Shiba Inu ( SHIB ), of its purchase, sale and exchange on a specialized platform, in Paris, on November 22, 2021. Antoine Wdo / Hans Lucas Illustration d une des principales cryptomonnaie, Shiba Inu ( SHIB ), de son achat, de sa vente et de son echange sur une plateforme specialisee, a Paris, le 22 novembre 2021. Antoine Wdo / Hans Lucas (Photo by Antoine Wdo / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP

του Chris Morris

Το Shiba Inu συνέχισε την ανοδική πορεία του για το 2021, σημειώνοντας κατακόρυφη αύξηση 27%, ενώ άλλα κρυπτονομίσματα σημείωσαν πολύ πιο ήπια κέρδη (και κάποιες απώλειες).

Το νόμισμα – που βασίζεται σε meme – με έδρα την Κίνα, το οποίο φαίνεται να ακολουθεί τα χνάρια του Dogecoin, τράβηξε και πάλι την προσοχή των κερδοσκόπων αφότου το Kraken, ένα σημαντικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι θα προσθέσει υποστήριξη για το νόμισμα. Η διαπραγμάτευση του SHIB ξεκίνησε σήμερα στο ανταλλακτήριο.

Παράλληλα, ο e-tailer τεχνολογίας Newegg ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αρχίσει να δέχεται το Shiba Inu ως μέσο πληρωμής στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Ψάχνουμε πάντα για τρόπους να καινοτομούμε με την εμπειρία αγορών στο Newegg.com και κάτι που θέλουν οι πελάτες μας είναι μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πληρωμής με ένα ευρύ φάσμα κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο Andrew Choi, διευθυντής brand μάρκετινγκ στο Newegg.

Το Shiba Inu είχε μια εντυπωσιακή πορεία το 2021. Από την αρχή του έτους, το memecoin έχει αυξηθεί κατά 63.740.000%, μια αύξηση που έχει κάνει κάποιους traders πλούσιους. Αυτή τη στιγμή μπορεί να υπερηφανεύεται για την κεφαλαιοποίηση της αγοράς που ξεπερνά τα 29 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα μεμονωμένα νομίσματα, ωστόσο, έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν μέχρι να φτάσουν σε κάποιο αξιοσημείωτο επίπεδο. Ένα μεμονωμένο νόμισμα Shiba Inu διαπραγματεύεται προς 0,000049 δολάρια. Θα χρειάζονταν 20.408 από αυτά για να αξίζουν μια …δεκάρα.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για σαφή ανάκαμψη για το Shiba Inu, το οποίο έχει αγγίξει μέχρι και τα 0,000089 δολάρια φέτος. Το κρυπτονόμισμα άρχισε να εμφανίζεται στα ραντάρ των …φίλων των σκύλων και των κερδοσκόπων τον Μάιο και στη συνέχεια άρχισε να ανεβαίνει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, φτάνοντας στο υψηλό του στις 27 Οκτωβρίου. Κινήθηκε πτωτικά, όμως, στις αρχές Νοεμβρίου – θύμα της ακραίας μεταβλητότητας τόσο των κρυπτονομισμάτων όσο και των μετοχών των meme.