Γιατί το Lord of the Rings σημαίνει τόσα πολλά για τη Νέα Ζηλανδία

Γιατί το Lord of the Rings σημαίνει τόσα πολλά για τη Νέα Ζηλανδία
Η κυβέρνηση της χώρας κινητοποίησε κάθε μέσο για να εξασφαλίσει ότι τα γυρίσματα της σειράς της Amazon - με κόστος άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων- θα γίνουν εκεί.

του David Meyer

Η Amazon είχε μια καλή είδηση για τη Νέα Ζηλανδία: η Μέση Γη του J.R.R. Tolkien θα παραμείνει κτήμα της χώρας.

Το στούντιο κινηματογραφικής παραγωγής του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι η τηλεοπτική σειρά Lord of the Rings (της οποίας η πλοκή εξελίσσεται πριν από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στις ταινίες του Peter Jackson), θα γυριστεί στη Νέα Ζηλανδία. Το ίδιο συνέβη και με τις ομώνυμες ταινίες.

«Καθώς ψάχναμε για την τοποθεσία όπου θα ζωντανεύαμε τη μοναδική ομορφιά της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης, ξέραμε ότι έπρεπε να βρούμε κάτι ιδιαίτερο, με μαγευτικές ακτές, δάση και βουνά. Και η χώρα που θα επιλέγαμε θα έπρεπε επίσης να φιλοξενεί παγκοσμίου κλάσης στούντιο και εξαιρετικά έμπειρους επαγγελματίες» ανέφεραν σε δήλωσή τους οι J.D. Payne και Patrick McKay, παραγωγοί της σειράς.

Τα νέα καλωσόρισε η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.

«Αυτή είναι μια καταπληκτική είδηση για τον κλάδο κινηματογραφικών γυρισμάτων της Νέας Ζηλανδίας και, βεβαίως, για την οικονομία μας» είπε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Phil Twyford. «Θα είναι μια φιλόδοξη παραγωγή και η φιλοξενία της εδώ θα μας ωφελήσει πολλαπλά, με νέες θέσεις εργασίας και σημαντικές ξένες επενδύσεις. Αυτό θα ξεκλειδώσει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης των κλάδων της τεχνολογίας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Η κυβέρνηση της χώρας κινητοποίησε κάθε μέσο για να εξασφαλίσει ότι τα γυρίσματα της σειράς της Amazon – με κόστος άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων – θα γίνουν εκεί. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η πρωθυπουργός Jacinda Ardern μίλησε προσωπικά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Jeff Bezos, για να του δώσει τις εγγυήσεις που ήθελε, ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις στο Christchurch.

Η Σκωτία, η οποία έχει παρεμφερείς ακτές, δάση και βουνά, έχασε στην κούρσα της επιλογής της χώρας διεξαγωγής των γυρισμάτων εξαιτίας της αβεβαιότητας που γεννά το Brexit.

Η επιλογή της Νέας Ζηλανδίας για το Lord of the Rings αναμένεται να παγιώσει τη χώρα ως έναν αγαπημένο προορισμό των εταιρειών κινηματογραφικών παραγωγών, και ιδιαίτερα εκείνων που αναζητούν εξαίσια τοπία για τις ταινίες τους.

Τέλος, και ο τουρισμός αναμένεται να τονωθεί. 13% των τουριστών στη χώρα λένε ότι οι κινηματογραφικές ταινίες που γυρίστηκαν εκεί έπαιξαν ρόλο στην επιλογή τους να επισκεφθούν τη Νέα Ζηλανδία.