Γιατί το risk management πρέπει είναι η Νο1 προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις

Γιατί το risk management πρέπει είναι η Νο1 προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις
Ο Πρόεδρος της EXL Consulting αποκαλύπτει τους επιχειρηματικούς κινδύνους των επόμενων ετών.

Η οικονομική κρίση έδειξε στην πράξη πως το risk management ήταν άγνωστη λέξη στην ελληνική αγορά. Όμως η πανδημία έμαθε, με τον δύσκολο τρόπο, στους Έλληνες επιχειρηματίες τη σημασία του να έχεις πλάνο επιβίωσης απέναντι στο άγνωστο και η μεταβλητή ανθεκτικότητα έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι.

Μια σωστά καταρτισμένη στρατηγική διαχείρισης κινδύνων βοηθά την επιχείρηση να είναι ένα βήμα μπροστά και να προβλέπει δυνητικές απειλές ικανές να διαταράξουν την τωρινή εύρυθμη λειτουργία της, αλλά και τη μελλοντική της δραστηριότητα. Το πρώτο βήμα είναι να μάθει να αναγνωρίζει τους κινδύνους και να εστιάζει στους συστημικούς που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Στο Τhink Big ο Σταύρος Παπαγιαννόπουλος, CEO της EXL Consulting εξηγεί γιατί είναι απαραίτητος ένας σύμβουλος διαχείρισης κινδύνων και ασφαλίσεων. Όπως επισημαίνει η οικονομία πλέον ευνοεί τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά σχήματα, ενώ νέοι κίνδυνοι έρχονται στο προσκήνιο που θα επηρεάσουν το επιχειρείν σε παγκόσμιο επίπεδο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και ισχυρούς κλάδους που μέχρι πρότινος ήταν στο απυρόβλητο.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: