Γιγάντιες πυρκαγιές συνεχίζουν την τρελή κούρσα τους στην Καλιφόρνια

Γιγάντιες πυρκαγιές συνεχίζουν την τρελή κούρσα τους στην Καλιφόρνια

Από τις 27 Ιουλίου, η φωτιά έχει ήδη καταβροχθίσει περίπου 1.200.000 στρέμματα, ενώ έχει τεθεί υπό έλεγχο μόλις κατά 34%.

Περισσότεροι από 14.000 πυροσβέστες που έχουν φθάσει απ’ όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και ακόμη από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία προσπαθούν σήμερα να αντιμετωπίσουν τις γιγάντιες πυρκαγιές που συνεχίζουν να καίνε την Καλιφόρνια αφού έχουν ήδη καταβροχθίσει εδώ και σχεδόν έναν μήνα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.

Η μεγαλύτερη απ’ αυτές, η οποία έχει ονομαστεί το «Σύμπλεγμα Μεντοτσίνο», έσπασε τη Δευτέρα το ηλικίας μερικών μόλις μηνών ρεκόρ της πιο καταστροφικής πυρκαγιάς σε όρους καμένων εκτάσεων στην πρόσφατη ιστορία αυτής της Πολιτείας στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τις 27 Ιουλίου, έχει ήδη καταβροχθίσει περίπου 1.200.000 στρέμματα. Έχει τεθεί υπό έλεγχο μόλις κατά 34% και συνεχίζει την τρελή κούρσα της μέσα από τους δενδρόφυτους λόφους γύρω από την λίμνη Κλίαρ, βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Η δυσκολία πρόσβασης στην περιοχή καθώς και η ξηρασία και η ζέστη περιπλέκουν το έργο των πυροσβεστών, υπογράμμισε η αρμόδια αρχή της Καλιφόρνιας, η CalFire. Το «Σύμπλεγμα Μεντοτσίνο» έχει καταστρέψει τουλάχιστον 143 κτίσματα, μεταξύ των οποίων 75 κατοικίες, ενώ απειλούνται περισσότερες από 11.000 άλλες δομές.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις για την υπόλοιπη εβδομάδα κάνουν λόγο για συνέχιση της ζέστης και της ξηρασίας που ευνοούν τις πυρκαγιές.