Γίνεται τα χρήματα να δώσουν νόημα στην ερωτική σας ζωή;

Γίνεται τα χρήματα να δώσουν νόημα στην ερωτική σας ζωή;

Αν νομίζατε πως τα ζευγάρια δεν πρέπει να μιλούν για λεφτά κάνετε λάθος.

Οι σχέσεις όπως και η διαχείριση των οικονομικών, χρειάζονται δουλειά. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες στρατηγικές που προτείνουν οι ειδικοί ώστε να έχετε σε «τάξη» τα οικονομικά του σπιτιού και οι οποίες θα σας βοηθήσουν και στη σχέση σας.

Δείτε τι μπορεί να σας διδάξουν τα χρήματα για την αγάπη.

Βοηθά στο να ξέρετε από πού προέρχεται ο καθένας

Όπως και πολλά άλλα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, οι άνθρωποι παίρνουν την άποψη που έχουν για τα χρήματα απ’ τους γονείς τους. Οι ειδικοί στις σχέσεις Jon και Beverly Meyerson λένε πως αναγνωρίζοντας τη δυναμική αυτή είναι το πρώτο βήμα προς την εκτόνωση των συγκρούσεων. Είναι χρήσιμο να ξεκαθαρίσει κανείς ποια η θέση της οικογένειας για τα χρήματα, έτσι ώστε ο σύντροφός σας να καταλαβαίνει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε και να μπορεί να ανταποκριθεί. Αυτή είναι μια καλή συμβουλή για να την εφαρμόσετε και σε οποιαδήποτε άλλη πλευρά του συντρόφου σας που σας τρελάνει.

Λίγη απόσταση κάνει καλό

Οι Meyersons συστήνουν στα ζευγάρια να διατηρούν χωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς, έτσι ώστε και οι δύο έχουν ένα την ευθύνη και ανεξαρτησία των οικονομικών τους. Προτείνουν επίσης έχουν ένα κοινό λογαριασμό για σπατάλες, όπως για παράδειγμα έναν κοινό λογαριασμό για διακοπές. Αυτή η τακτική, επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί στα ενδιαφέροντα και τα χόμπι σας. Θα πρέπει να έχετε κάτι που να κάνετε μαζί και να το απολαμβάνετε, αλλά μην προσποιηθείτε πως ενδιαφέρεστε για το ποδόσφαιρο ή άλλα τέτοια αθλήματα.

Να επικοινωνείτε

Η ειλικρινής και η ανοιχτή επικοινωνία είναι ιδιαίτερα σημαντική στα οικονομικά θέματα, όπως και σε κάθε άλλη πτυχή της σχέσεις σας. Το να είστε σε θέση να μιλάτε ανοιχτά για τα χρήματα σε μια ήρεμη συζήτηση, χωρίς να είστε επικριτικοί ούτε για το πόσα κερδίζει ο σύντροφός σας, ούτε για το πώς τα ξοδεύει (ακόμα κι αν διαφωνείτε) είναι ο καλύτερος τρόπος για να δουλέψετε τις προκλήσεις τις σχέσης σας.

Να έχετε πλάνο

Σκεφτείτε τα κοινά σας οικονομικά σαν να είναι το λογιστήριο μιας εταιρείας. Κρατήστε βιβλία με όλα τα έξοδα και τα έσοδα σας ώστε να μη χάνετε τη μπάλα και να έχετε τον απόλυτο έλεγχο.