Γιώργος Μανθόπουλος (Karabinis Medical): Όταν το όραμα εμπνέει, το αποτέλεσμα δικαιώνει

Γιώργος Μανθόπουλος (Karabinis Medical): Όταν το όραμα εμπνέει, το αποτέλεσμα δικαιώνει
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Οι αξίες που κάνουν την Karabinis Medical να ξεχωρίζει και η σημασία στην έρευνα και την καινοτομία για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Γράφει ο Γιώργος Μανθόπουλος, Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος της Karabinis Medical S.A

Μετρώντας μέχρι σήμερα σχεδόν 22 χρόνια στην Karabinis Medical SA είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος να αποτελώ μέλος ενός οικοσυστήματος, που το όραμα και οι βασικές αρχές που ξεκινούν από τον ιδρυτή μας κύριο Απόστολο Καραμπίνη με τον οποίο έχω τη χαρά να συμπορεύομαι επιτυχώς, συμμεριζόμενος βαθιά και απόλυτα την αγάπη και το πάθος για ποιοτικό έργο και καθημερινή δημιουργία. Αξίες οι οποίες οδηγούν σε δράσεις ολικής ποιότητας, που συμβάλλουν καταλυτικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που αποτελεί το όραμα μας.

Η αποστολή μας είναι να επικεντρωθούμε στην εκπλήρωση του οράματός μας, ενώ παράλληλα θα αποφέρουμε κέρδη μέσα από την επίτευξη ποσοτικών και ποιοτικών στόχων που τίθενται από το διοικητικό συμβούλιο μας.

Η επιμονή στην ποιότητα, η πίστη στις αξίες μας και η συνεχής αναβάθμιση-επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό έχουν αναγάγει την Karabinis Medical σε κορυφαίο προμηθευτή της ιδιωτικής αγοράς της υγείας (Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα, Φαρμακεία και Ιατρεία) στις κατηγορίες και προϊόντα ενασχόλησης μας, δηλαδή τα αναλώσιμα ιατροτεχνολικά προιόντα, διαγνωστικές συσκευές, συμπληρώματα διατροφής και υπηρεσίες υγείας.

Ανθρώπινο Δυναμικό

Χαρακτηριστικά όπως το πάθος και η αγάπη για τη δουλειά μας, δεν αποτελούν μόνο βασικούς άξονες για τη λειτουργία της Karabinis Medical SA, αλλά και κριτήρια επιλογής για την είσοδο νέων μελών στην οικογένεια της, όπου κυριαρχεί το motto «one job, one life». Στοιχεία μεν απλά, αλλά δυσεύρετα και κρίσιμης σημασίας για εμάς, που αναγνωρίζει κανείς σε κάθε επίπεδο της στελεχιακής δομής μας, από την βάση έως την κορυφή της πυραμίδας ιεραρχίας μας.

Για αυτό δικαίως στην Karabinis medical SA, πιστεύουμε ότι οι άνθρωποί μας είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας.

Επενδύουμε στην ανάπτυξη και την εκπαίδευσή των ανθρώπων μας για να διασφαλίσουμε ότι έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να εκπληρώσουν την αποστολή και το όραμά μας.

Θέλουμε οι άνθρωποι μας να αναπτύξουν βαθιά κατανόηση των αναγκών της αγοράς και των πελάτων μας καθώς και των προϊόντων και κατ’ επέκταση των λύσεων που αυτά παρέχουν.

Δίνουμε προτεραιότητα στην ανοιχτή επικοινωνία, τη διαφάνεια και τη συνεργασία για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι μας βρίσκονται σε ένα οικοσύστημα που πραγματικά τους σέβεται και εκτιμάει την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Πελατοκεντρική Στρατηγική

Οι πελάτες μας είναι η καλύτερη διαφήμισή μας. Έτσι, η πελατοκεντρική προσέγγιση και απόλυτη κάλυψη των συνεχώς μεταβαλλόμενων επιχειρησιακών αναγκών των πελατών μας, αποτελεί για εμάς προτεραιότητα.

Χρησιμοποιούμε εργαλεία ανάλυσης δεδομένων και παρακολούθησης απόδοσης τελευταίας τεχνολογίας για να μετρήσουμε την πρόοδό των στόχων μας και να εντοπίσουμε τομείς προς βελτίωση.

Δυναμικά Τμήματα Sales & Marketing

Τα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ αποτελούν ένα από τα πιο ζωτικά μέρη του οικοσυστήματος μας. Παραμένουμε ανταγωνιστικοί επειδή εξελίσσουμε συνεχώς τις ενέργειες μάρκετινγκ και προσεγγίζουμε διαχρονικά το ευρύτερο κοινό αλλά και το δίκτυο B2B πελατών μας με πρωτοποριακό τρόπο.

Οι δράσεις μάρκετινγκ της Karabinis Medical περιλαμβάνουν τη χρήση ποικίλων μεθόδων για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας, όπως συνδυασμένες στρατηγικές ψηφιακού και παραδοσιακού μάρκετινγκ για την ενίσχυση αναγνωρισιμότητας των προϊόντων και υπηρεσιών μας.

Ο συνδυαστικός τρόπος δράσης των τμημάτων πωλήσεων και μάρκετινγκ έχει ως αποτέλεσμα την κατοχύρωση αναγνωρισιμότητας της εταιρίας και των προϊόντων μας, την αφοσίωση των πελατών και την αύξηση της πελατειακής βάσης.

Καινοτομία και Ανάπτυξη

Παρά τις διεθνείς και τοπικές προκλήσεις των τελευταίων ετών, πραγματοποιούμε σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη με στόχο να διασφαλίσουμε ότι παραμένουμε μπροστά. Εμπλουτίζουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιο μας με καινοτόμα προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες δραστηριοποίησης και εξειδίκευσης μας, όπως αναλώσιμα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, διαγνωστικές συσκευές και συμπληρώματα διατροφής, καθώς και με αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, όπως αυτή του H&D CORNER.

Παράλληλα έχουμε προβεί στην κατοχύρωση των καινοτόμων προϊόντων μας, όπως το πρώτο θερμόμετρο παγκοσμίως με αντιμικροβιακά χαλκό, με διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο αποτελεί εφευρετικό άλμα, προσφέροντας δραστική μείωση του μικροβιακού και υικού φορτίου στην επιφάνεια του. Η δράση του είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη από κλινικές μελέτες δημοσιευμένες στο American journal of emergency and medicine. Παράλληλα είναι βραβευμένο από την ιατρική εταιρεία Αθηνών για την εφαρμοσμένη έρευνα που οδήγησε στην παγκόσμια κατοχύρωση του.

Ισχυρές Επιδόσεις

Οι οικονομικές επιδόσεις και η αναπτυξιακή τροχιά της εταιρίας μας, αποτελούν απόδειξη του ισχυρού επιχειρηματικού μοντέλου και του στρατηγικού σχεδιασμού μας. Το 2023, όπως και στα επόμενα έτη ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά, με το λανσάρισμα των υπηρεσιών υγείας H&D Corner. Πρόκειται για μία μοναδική, καινοτόμα λύση τελευταίας τεχνολογίας, που θα παρέχεται από επαγγελματίες υγείας δηλαδή ιατρεία και φαρμακεία, προς τα άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου αλλά και στο σύνολο του πληθυσμού.

Επιπλέον, οδηγός ανάπτυξης είναι η αύξηση της εξαγωγικής μας δραστηριότητας.

Έχοντας πλέον στη διάθεση μας ένα συμπαγές χαρτοφυλάκιο προϊόντων και ήδη δοκιμασμένα επιχειρηματικά μοντέλα σε διαφορετικές οικονομίες και αγορές, επενδύουμε δυναμικά στην ανάπτυξη των εξαγωγών.

Αιχμή του δόρατος για την πρόοδο της εξαγωγικής δραστηριότητας μας αποτελούν και οι καινοτόμες υπηρεσίες υγείας που προσελκύουν το ενδιαφέρον των συστημάτων υγείας, διότι εκτός του οφέλους στα άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου επιφέρουν σημαντική μείωση του δημοσιονομικού κόστους.

Αισιοδοξία για το Μέλλον

Κοιτάζοντας το μέλλον, η προσοχή μας θα παραμείνει εστιασμένη στην παροχή καινοτόμων λύσεων για τους πελάτες μας, παραμένοντας πιστοί στο όραμα και τις αξίες μας και ακολουθώντας συνάμα τις τάσεις με την υιοθέτηση των όποιων νέων τεχνολογικών εργαλείων.

Όπως διαχρονικά πράττουμε, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο έμψυχο δυναμικό μας και να επιστρέφουμε με τις δράσεις μας αξίες στις τοπικές κοινωνίες δραστηριοποίησης μας και το περιβάλλον. Θα διατηρήσουμε επίσης ισχυρή  εστίαση στην ισότητα και την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους.