Γιώργος Μαυροψαρίδης: Ο Έλληνας που έγινε μέλος στην Ακαδημία των Όσκαρ

Γιώργος Μαυροψαρίδης: Ο Έλληνας που έγινε μέλος στην Ακαδημία των Όσκαρ
epa07394294 Yorgos Mavropsaridis arrives for the 91st annual Academy Awards ceremony at the Dolby Theatre in Hollywood, California, USA, 24 February 2019. The Oscars are presented for outstanding individual or collective efforts in 24 categories in filmmaking. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, ανακοίνωσε τα νέα μέλη της, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και ο Έλληνας μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης.

Ο Έλληνας μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης, βρίσκεται ανάμεσα στα 842 νέα μέλη της Ακαδημίας των Όσκαρ. Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, ανακοίνωσε τα νέα μέλη που προέρχονται από τον καλλιτεχνικό χώρο και είναι σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σεναριογράφοι, μοντέρ, σχεδιαστές κοστουμιών και μακιγιέρ, τη Δευτέρα, μέσα από μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

«Είναι η καλύτερη μέρα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσκαλούμε αυτούς τους 842 δημιουργούς ιστοριών που εμπνέουν με το έργο τους, στην Ακαδημία. Για να τους καλωσορίσετε, μπορείτε να τουιτάρετε χρησιμοποιώντας το hashtag #WeAreTheAcademy» αναφέρει το σχετικό tweet.

Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης μέσα από τη δουλειά του

 

Ο Έλληνας μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης, βρίσκεται ανάμεσα στα 842 νέα μέλη. Ο Μαυροψαρίδης έχει συνεργαστεί με το Γιώργο Λάνθιμο και έχει μοντάρει από τα πρώτα διαφημιστικά βίντεο του σκηνοθέτη μέχρι τις ταινίες του και φυσικά το «The Favourite» («Η Ευνοούμενη»). Σημαντική διάκριση για τον Μαυροψαρίδη υπήρξε η υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ για το «The Favourite», ενώ για τη δουλειά του στην «Ευνοούμενη» έχει βραβευθεί από την Αμερικανική Ένωση Μοντέρ.

Με πορεία που εκτείνεται σε τέσσερις δεκαετίες, ο Γιώργος Μαυροψαρίδης έχει συνεργαστεί με όλο το σύγχρονο ελληνικό σινεμά -Πανουσόπουλος, Περάκης, Τσαγγάρη, Μπουλμέτης, Τριανταφυλλίδης, Τσιώλης, Τσεμπερόπουλος, Μαλέα, Σμαραγδής, Ηλιάδης και πολλούς άλλους.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της Ακαδημίας, παλιά και νέα, έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν ετησίως για τα Βραβεία Όσκαρ, συμμετέχοντας στην ανάδειξη των νικητών σε κάθε κατηγορία.

Ανάμεσα στα νέα μέλη της Ακαδημίας των Όσκαρ για φέτος, συναντάμε γνωστά ονόματα όπως αυτά των Lady Gaga, Κλερ Φόι, Τομ Χόλαντ, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, Μέλανι Λοράν, Ντέιμιαν Λιούις, Ελίζαμπεθ Μος και Άρτσι Παντζάμπι.

Τα Όσκαρ 2020, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου.