Γιώργος Περιστέρης στο Delphi: Επενδύσεις 5 δισ. ευρώ από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Το Ταμείο Ανάκαμψης και η οικονομία

Γιώργος Περιστέρης στο Delphi: Επενδύσεις 5 δισ. ευρώ από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Το Ταμείο Ανάκαμψης και η οικονομία

«Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας αλλά κυρίως τη νέα γενιά», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης, μιλώντας στο Delphi Economic Forum.

Παράλληλα, ο κ. Περιστέρης σημείωσε πως «οι νέοι μας θα μπορούν πλέον να δουλέψουν στην πατρίδα τους, σε ενδιαφέρουσες και καλά αμειβόμενες δουλειές σε τομείς όπως οι ΑΠΕ, οι νέες τεχνολογίες, η πράσινη μετάβαση και η ψηφιοποίηση ιδιωτικού και δημόσιο τομέα. To Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι απλά μια οικονομική υπόθεση. Η επιτυχής αξιοποίησή του είναι θέμα κατεξοχήν κοινωνικό καθώς η δημιουργία θέσεων εργασίας για τη νέα γενιά είναι πρωτίστως ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Πιστεύουμε ακράδαντα στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Εμείς ως Όμιλος έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο έργων και επενδύσεων 5 δισ ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 20.000 ποιοτικές θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέφερε πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει εξαγωγέας καθαρής ενέργειας και κέντρο (hub) αποθήκευσης ενέργειας για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη:

Με νέα έργα ΑΠΕ όπως υπεράκτια πλωτά αιολικά πάρκα

Με μονάδες αποθήκευσης ενέργειας, όπως αυτές που βασίζονται στην αντλησοταμίευση που έχει μεγάλη εγχώρια προστιθέμενη αξία ( έως 70%)

Με ανάπτυξη των διασυνδέσεων

«Το νέο θεσμικό πλαίσιο τόσο για την αποθήκευση ενέργειας όσο και για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα βρίσκεται υπό επεξεργασία, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον ώστε να επισπευστούν οι σχετικές διαδικασίες» ανέφερε.