Γιούνκερ: Αποκλείω το Grexit- Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία

Γιούνκερ: Αποκλείω το Grexit- Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Στο παρελθόν, έχασα την υπομονή μου με την Ελλάδα».

Συνέντευξη στο Politico παραχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ και οι αναφορές του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, καθώς και στις προσπάθειες επίλυσής τους ήταν εκτενείς.

Ειδικότερα, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε: «Ασχολούμαι με το αποκαλούμενο ”ελληνικό πρόβλημα” εδώ και πολλά χρόνια. Όχι, όχι αποκαλούμενο πρόβλημα, είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Δεν συνεργάζονται με τον τρόπο που θα θέλαμε, διότι η ομάδα μας στην Αθήνα, τα τεχνικά κλιμάκια δεν επιτρέπεται να μπουν στα υπουργεία, γεγονός όχι μόνο περίεργο αλλά και απαράδεκτο».

Προσέθεσε, ακόμη, πως κατά το παρελθόν είχε χάσει την υπομονή του με την Ελλάδα, όμως η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε μέχρι σήμερα να την ξανακερδίσει. Ωστόσο, σημείωσε: «Περιμένω να μας πει η ελληνική κυβέρνηση εγκαίρως τί συμβαίνει. Χρειαζόμαστε σαφήνεια και δεν την παίρνουμε. Εν τω μεταξύ έχασα την υπομονή μου. Τώρα την ξανακέρδισα την υπομονή μου και δεν θέλω να την ξαναχάσω».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε βέβαιος για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, αλλά και για την αποφυγή ενδεχόμενης χρεοκοπίας: «Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, αλλά αποκλείω 100% Grexit. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία. Τις τελευταίες ημέρες, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δανειστών και Ελλάδας άρχισαν να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά πρέπει να διανύσουν πολύ δρόμο ακόμα».