Γιούνκερ: Παρατείνεται η θητεία της Task Force ως τον Ιούνιο

Γιούνκερ: Παρατείνεται η θητεία της Task Force ως τον Ιούνιο

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τις κατηγορίες εναντίον των Ρέντσι και Κάμερον.

Την παράταση της θητείας της ειδικής Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα έως τον Ιούνιο του 2015, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Επιτροπής.

Στην παρθενική εμφάνισή του ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου, με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, θα αποφασίσει για το επενδυτικό «πακέτο» των 300 δισ. ευρώ που έχει στόχο την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο Γιούνκερ επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις
Ο πρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε ότι έχει «προβλήματα» με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Βρετανίας, αλλά υποστήριξε πως ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει «ένα πρόβλημα με τους άλλους πρωθυπουργούς» της ΕΕ.

«Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τον κ. Ρέντσι, τον οποίο εκτιμώ πολύ, δεν έχω πρόβλημα με τον κ. Κάμερον. Ο κ. Κάμερον έχει πρόβλημα με τους άλλους πρωθυπουργούς» της ΕΕ, δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου.

Χθες ο Γιούνκερ είχε κατηγορήσει τον Ντέιβιντ Κάμερον και τον Ματέο Ρέντσι για διγλωσσία στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό.

Ο ίδιος υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να υπερασπισθεί την τιμή της Επιτροπής έναντι «αδικαιολόγητων επικρίσεων». «Το να λέει κανείς ότι δεν είναι δουλειά της Επιτροπής να αναμιγνύεται σε έναν ορισμένο αριθμό θεμάτων που αφορούν τον ευρωπαϊκό οικονομικό συντονισμό και το να λέει πως δεν δέχεται μαθήματα από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών είναι μια περιγραφή που με δυσαρεστεί», επέμεινε ο Γιούνκερ. «Δεν είμαστε γραφειοκράτες, αλλά πολιτικοί», τόνισε.

Ο ίδιος δήλωσε ακόμη πως θα πραγματοποιήσει στην Ουκρανία την πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό ως προέδρου της νέας Επιτροπής, χωρίς πάντως να διευκρινίσει την ημερομηνία.

«Υποσχέθηκα στον Ουκρανό πρόεδρο πως το πρώτο μου ταξίδι εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι στο Κίεβο και η πρόσκληση έγινε από την ουκρανική κυβέρνηση. Δεν γνωρίζω πότε να πραγματοποιηθεί», δήλωσε ο Γιούνκερ.