ΔΝΤ: Ζούμε πλέον σε έναν κόσμο πιο επιρρεπή στα σοκ

ΔΝΤ: Ζούμε πλέον σε έναν κόσμο πιο επιρρεπή στα σοκ
IMF Managing Director Kristalina Georgieva discusses the global economy and policy priorities ahead of the 2022 Annual Meetings at Georgetown University's School of Foreign Service on October 6, 2022 in Washington, DC. (Photo by OLIVIER DOULIERY / AFP) Photo: AFP
Η αβεβαιότητα είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, σύμφωνα με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

H γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, τόνισε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να «σκεφτούμε το αδιανότητο» καθώς ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πιο επιρρεπής στα σοκ.

«Πρέπει να αλλάξουμε όλοι τον τρόπο σκέψης για να είμαστε πολύ πιο ευέλικτοι και προσανατολισμένοι στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε τα σοκ καλύτερα» τόνισε η Γκεοργκίεβα την Τρίτη, σε εκδήλωση για την παγκόσμια διακυβέρνηση.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι το αναπάντεχο» υπογράμμισε σύμφωνα με το CNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Γκεοργκίεβα τόνισε ότι ο ουκρανικός λαός μάχεται για το δικαίωμα κάθε έθνους να υπάρχει.

«Δεν μπορούμε να θεωρούμε την ειρήνη δεδομένη πλέον» σημείωσε.

Η Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι το ΔΝΤ πρέπει να διαδραματίσει έναν «σταθεροποιητικό ρόλο» στον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι η χώρα χρειάζεται φέτος μεταξύ 40 με 48 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: