Γκοσν: Πρόθυμος να βάλει ηλεκτρονικό βραχιόλι προκειμένου να αποφυλακιστεί

Γκοσν: Πρόθυμος να βάλει ηλεκτρονικό βραχιόλι προκειμένου να αποφυλακιστεί
epa05593807 Carlos Ghosn, Chairman and Chief Executive Officer (CEO) of Nissan Motor Co., Ltd., speaks during a news conference in Tokyo, Japan, 20 October 2016 after attending a joint news conference with Osamu Masuko, Chairman, President and Chief Executive Officer of Mitsubishi MotorsCorp. Ghosn announced to become chairman of Mitsubishi Motors and Masuko become president of Mitsubishi Motors. EPA/KIMIMASA MAYAMA

Η νέα αίτησή του για ορισμό εγγύησης εξετάζεται σήμερα Δευτέρα, ενώ έχουν ήδη απορριφθεί δύο αιτήσεις του.

Ο πρώην πρόεδρος της Nissan Motor Κάρλος Γκοσν, που παραμένει σε φυλακή του Τόκιο, αντιμέτωπος με κατηγορίες για οικονομικές παρανομίες, προσφέρεται να φορέσει ηλεκτρονικό βραχιόλι και να τοποθετηθούν φρουροί που θα τον παρακολουθούν, έτσι ώστε να αφεθεί ελεύθερος μετά από τη δίμηνη κράτησή του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, προσφέρεται επίσης να παραμείνει στο Τόκιο, όπου νοικιάζει διαμέρισμα. Η νέα αίτησή του για ορισμό εγγύησης εξετάζεται σήμερα, Δευτέρα, ενώ έχουν ήδη απορριφθεί δύο αιτήσεις του.

Πριν από λίγες ημέρες, οι εισαγγελείς του απήγγειλαν δύο νέες κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες.  Σύμφωνα με αυτές, ο πρώην πρόεδρος της Nissan κατηγορήθηκε για προσωρινή μεταφορά προσωπικών επενδυτικών ζημιών στην εταιρεία το 2008 και δήλωση λιγότερης αποζημίωσης του για τρία χρόνια, από το 2015 έως το 2017.

Εν τω μεταξύ, του έχουν επίσης απαγγελθεί κατηγορίες για απόκρυψη του εισοδήματος του, για πέντε χρόνια μέχρι το 2015. Υπενθυμίζεται ότι ο Γκοσν συνελήφθη στις 19 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, κοινή έρευνα από τη Nissan και τη Mitsubishi Motors αποκάλυψε ότι ο πρώην πρόεδρος τους φέρεται να έχει λάβει παράτυπα 7,8 εκατ. ευρώ, από κοινοπραξία που είχαν κάνει οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ολλανδία.

Δείτε ακόμη: Ξέσπασμα της συζύγου του Κάρλος Γκοσν: «Η μακρά κράτησή του στοχεύει στο να τον κάνει να σπάσει»