GLAMI: Η καινοτόμα online μηχανή αναζήτησης που συγκεντρώνει τα πάντα για τη μόδα σε ένα μέρος

GLAMI: Η καινοτόμα online μηχανή αναζήτησης που συγκεντρώνει τα πάντα για τη μόδα σε ένα μέρος
Το GLAMI με την τεχνολογία να βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων του και με όραμα να δημιουργήσει τον απόλυτα εύχρηστο digital προορισμό για τη μόδα, ήρθε να καλύψει αυτή την ανάγκη «τακτοποίησης» καθιστώντας το online fashion shopping μια εύκολη και ευχάριστη διαδικασία για όλους.

Η μεταστροφή των ελληνικών καταστημάτων πώλησης μόδας στο ηλεκτρονικό εμπόριο την τελευταία πενταετία έφερε μία αχανή και ως ένα βαθμό ανοργάνωτη πραγματικότητα στο χώρο του e-fashion με αποτέλεσμα η διαδικασία εύρεσης και αγοράς προϊόντων να είναι χρονοβόρα και πολύπλοκη για τους περισσότερες καταναλωτές.

Το GLAMI με την τεχνολογία να βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων του και με όραμα να δημιουργήσει τον απόλυτα εύχρηστο digital προορισμό για τη μόδα, ήρθε να καλύψει αυτή την ανάγκη «τακτοποίησης» καθιστώντας το online fashion shopping μια εύκολη και ευχάριστη διαδικασία για όλους.

Κάθε μέρα, χιλιάδες καταναλωτές από 17 χώρες σε όλο τον κόσμο περιηγούνται στο GLAMI έχοντας τη δυνατότητα να βρουν εκατοντάδες μάρκες από χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα σε έναν και μόνο online προορισμό. Με την έξυπνη κατηγοριοποίηση των προϊόντων, τα πολλαπλά φίλτρα αναζήτησης και την εξατομικευμενη προβολή στις προτιμήσεις του κάθε χρήστη, το GLAMI απλοποιεί την εμπειρία αγορών μόδας για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου αλλά και τεχνολογικής μόρφωσης.

Με την έλευσή του στην ελληνική αγορά στα τέλη του 2018 μετά την εξαγορά του ntynomai.gr κατάφερε να κλείσει σημαντικές συνεργασίες με μερικά από τα πιο γνωστά e-shop μόδας φτάνοντας σήμερα να συνεργάζεται με περισσότερα από 350 ηλεκτρονικά καταστήματα διαθέτοντας αυτή τη στιγμή, 670.000 προϊόντα από 11.000 μάρκες, εύκολα προσβάσιμα, στο κοινό. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε λιγότερο από τρία χρόνια, ο όγκος των πωλήσεων που γίνονται μέσω του GLAMI.gr έχει δεκαπλασιαστεί.

Οι καινοτομίες που προσφέρει τόσο στους συνεργάτες του όσο και στους επισκέπτες του, το καθιστούν πρωτοπόρο και στο επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων στο fashion ecommerce. Η αναζήτηση βάση εικόνας που πρώτο το GLAMI λάνσαρε στην Ελληνική αγορά το 2019 αλλά και η χρήση τεχνητής νοημοσύνης (το GLAMI διαθέτει ειδική ομάδα ΑΙ experts) στη διαδικασία κατηγοριοποίησης εκατομμυρίων προϊόντων και στην εξατομίκευση του καταλόγου (δυνατότητα παρουσίασης προϊόντων βάσει του ιστορικού αναζήτησης και της συμπεριφοράς των καταναλωτών), είναι μόνο δύο χαρακτηριστικά των τεχνολογικών λύσεων που διαθέτει πάντα με στόχο να δημιουργήσει τον πιο ενημερωμένο και πλήρη κατάλογο μόδας αλλά την πιο ευχάριστη εμπειρία αγορών. Σε συνδυασμό και με το στοχευμένο marketing mix που υλοποιεί για όλους τους συνεργάτες του δίνει τη δυνατότητα ακόμη και στο πιο καινούργιο ηλεκτρονικό κατάστημα μόδας να προβληθεί σε εκατομμύρια καταναλωτές.

Θέλοντας να προσφέρει ακόμη περισσότερη γνώση στους συνεργάτες του υλοποιεί το  Fashion (Re)search, ένα project έρευνας που αποτελεί μία ολοκληρωμένη καταγραφή της Ελληνικής online αγοράς μόδας αλλά και των συνηθειών των Ελλήνων καταναλωτών. Τα αποτελέσματα των περιοδικών ερευνών έχουν δημοσιευθεί στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας ενώ αποτελούν βάση των webinars που υλοποιεί και η Ελληνική ομάδα του GLAMI για τους συνεργάτες του.

Το ξέσπασμα της πανδημίας επιτάχυνε τη ψηφιακή μετάβαση και στον χώρο του εμπορίου μόδας. Σε αυτή τη χρονιά με τις τόσες αλλαγές, το ελληνικό GLAMI κατάφερε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των συνεργατών του αλλά και τη ζήτηση από πλευράς καταναλωτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Δεκέμβριο του 2020 ο παραγόμενος τζίρος στα συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά καταστήματα, μέσω του GLAMI ήταν 4.5 φορές περισσότερες από την αρχή του χρόνου ενώ συνολικά οι πωλήσεις των τελευταίων 4 μηνών του έτους ήταν μεγαλύτερες από το σύνολο των προηγούμενων 8 μηνών.

Η start up φιλοσοφία του έκανε ακόμη πιο εύκολη την μετάβαση στην post covid εποχή με το σύνολο σχεδόν της ομάδας (περισσότεροι από 90 εργαζόμενοι) να εργάζεται εξ αποστάσεως από τον Μάρτιο του 2020. Το home office άλλωστε είναι μέρος της κουλτούρας του GLAMI αφού ως μια digital first εταιρία διαθέτει υπαλλήλους που εργάζονται από διάφορα μέρη του κόσμου. Κομμάτι της πολυεθνικής αυτής ομάδας με έδρα την Πράγα είναι και 5 Έλληνες που εργάζονται στους τομείς του business development και marketing.

Μερικά στατιστικά για το GLAMI

Το GLAMI διαθέτει παρουσία σε 17 χώρες του κόσμου, μετρώντας 25 εκ. επισκέψεις τον μήνα.

Περιλαμβάνει πάνω από 3.500 ηλεκτρονικά καταστήματα και 25.000 brands, κάτι που μεταφράζεται σε πάνω από 280.000 παραγγελίες μηνιαίως και 11 εκατ. προϊόντα.

Ο στόχος παραγόμενου τζίρου για τα καταστήματα το 2021 παγκοσμίως ανέρχεται σε πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

Το GLAMI κυριαρχεί και στα Social Media, μετρώντας πάνω από 5,5 εκατ. fans.