Γλέζος: «Εάν κερδίσουμε τις εκλογές θα προκηρύξουμε νέες, χωρίς μπόνους»

Γλέζος: «Εάν κερδίσουμε τις εκλογές θα προκηρύξουμε νέες, χωρίς μπόνους»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε την άμεση κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και νέες εκλογές με απλή αναλογική.

Υπέρ της κατάργησης του εκλογικού νόμου και της υιοθέτησης της απλής αναλογικής, ακόμα και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές με το μπόνους του 50 εδρών τάσσεται ο Μανώλης Γλέζος, με δήλωσή του στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM». Σύμφωνα με τη δήλωση, όπως αυτή αναπαράχθηκε από την ιστοσελίδα “vima.gr”, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι: «Ο εκλογικός νόμος είναι ένας νομότυπος νόμος, δεν βλέπει την ουσία. Δεν βλέπει την αρπαγή των 50 εδρών; Εμείς θα επιδιώξουμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό να μην μας δώσει με το μπόνους. Εάν όμως κερδίσουμε τις εκλογές και τις κερδίσουμε με το μπόνους, το έχουμε δηλώσει, αμέσως θα προκηρύξουμε νέες εκλογές, καταργώντας αυτόν τον εκλογικό νόμο και πηγαίνοντας στην απλή και άδολη εκλογική μάχη».

Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skai.gr, η Κουμουνδούρου τονίζει ότι οι απόψεις του Μανώλη Γλέζου δεν απηχούν ένα συλλογικό σχεδιασμό, επισημαίνοντας όμως ότι οι θέσεις που καταθέτει ο ευρωβουλευτής είναι απολύτως σεβαστές.

«Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής» διευκρίνιζαν οι πηγές της Κουμουνδούρου στην ιστοσελίδα.