Γλυκά Νερά: Το χρονικό της δολοφονίας της Καρολάιν, η σκηνοθετημένη ληστεία και η ομολογία του συζύγου

Γλυκά Νερά: Το χρονικό της δολοφονίας της Καρολάιν, η σκηνοθετημένη ληστεία και η ομολογία του συζύγου
Αστυνομικοί ερευνούν το σπίτι όπου μια 20χρονη γυναίκα εντοπίστηκε δολοφονημένη, μέσα στη μεζονέτα που διέμενε στα Γλυκά Νερά, ενώ δίπλα βρισκόταν δεμένος σε μια καρέκλα ο σύζυγός της, Τρίτη 11 Μαΐου 2021. Στο σπίτι βρισκόταν και το ενός έτους μωρό τους. Οι άγνωστοι δράστες σκότωσαν και τον σκύλο της οικογένειας, ενώ στη συνέχεια τον κρέμασαν. Η εκτίμηση της ΕΛΑΣ είναι ότι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, ενώ η άτυχη γυναίκα πιθανότατα στραγγαλίστηκε. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, το οποίο διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, ο σύζυγος, o οποίος είναι σοκαρισμένος, το μόνο που έχει μπορέσει να πει έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, είναι ότι μπήκαν κακοποιοί στο σπίτι της οικογένειας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 33χρονος πιλότος ο οποίος ομολόγησε την δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν, που συνέβη στις 11 Μαΐου. Τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, το χρονικό της δολογονίας και τι είχε ισχυριστεί ο πιλότος.

Στον εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα ο καθ΄ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, χθες  Πέμπτη, μετά από μαραθώνια κατάθεση, ο 33χρονος σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν, ομολόγησε ότι είναι ο δολοφόνος της. Η Καρολάιν δολοφονήθηκε στις 11 Μαΐου, δίπλα στο μωρό της, ενώ ήταν μέσα στο σπίτι της, στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος πιλότος, που «έσπασε» μετά από κατάθεση περίπου οκτώ ωρών, είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα, πάνω στα νεύρα του, μετά από ένα διαπληκτισμό τους, το μοιραίο βράδυ, ενώ πρόσθεσε πως δεν είχε συνεργό. Ο σύζυγος της 20χρονης ανέφερε ακόμη, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε συνεχείς προστριβές με την Καρολάιν, ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτό που τον ένοιαζε πάνω από όλα ήταν το μωρό τους.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπειτα από τα νεότερα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα στοιχεία αυτά ήταν τα εξής: Αρχικά, η αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι του ζευγαριού, δεν συμβάδιζε χρονικά με τα όσα έχει καταθέσει ο 32χρονος. Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, την ώρα που ο πιλότος υποστηρίζει, ότι ήταν δεμένος χειροπόδαρα, από τους δράστες, φαίνεται στο κινητό του ότι παρουσιάζει δραστηριότητα και συγκεκριμένα ότι γίνονται βήματα. Επίσης, «φως» στην υπόθεση, έριξε και το βιομετρικό ρολόι – κινητό της άτυχης κοπέλας που έχει καταγράψει παλμούς της, σε ώρα που, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε, ο σύζυγός της ήταν νεκρή.

Η ΕΛΑΣ είχε καλέσει τον 33χρονο ήδη από την Τετάρτη για νέα κατάθεση, με πρόσχημα τα νέα στοιχεία, αλλά και την ύπαρξη νέου υπόπτου τον οποίο -όπως του είπαν- θα έπρεπε να αναγνωρίσει. Όταν ζήτησε να καθυστερήσει μια μέρα για να παρευρεθεί στο μνημόσυνο της συζύγου του, το αίτημά του έγινε δεκτό. Αστυνομικοί τον συνόδευσαν από την Αλόννησο στη Σκιάθο και από εκεί στην Αθήνα.

Από την Αστυνομία τονίζουν, τουλάχιστον έως τώρα, πως όλα τα σκηνοθέτησε μόνος του μετά την πράξη του, εκείνος σκότωσε τον σκύλο του για να δείξει ότι δήθεν αδίστακτοι κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι τους, εκείνος παραβίασε το παράθυρο στο υπόγειο και γενικά εκείνος σκηνοθέτησε όλη την φρικτή εικόνα που συνάντησαν οι αστυνομικοί που κλήθηκαν και πήγαν στο σημείο.

Το χρονικό και τι είχε ισχυριστεί ο πιλότος

Στις 06:30 το πρωί της Τρίτης 11 Μαΐου κλήθηκε η Άμεση Δράση επί της οδού Παναγούλη 10, στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της Καρολάιν, με σπαστή φωνή λόγω του ότι ήταν φιμωμένος με μονωτικές ταινίες και ζητούσε βοήθεια, αμέσως μετά και με τον ίδιο τρόπο φέρεται ότι κάλεσε και την γειτόνισσά του.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι στο σημείο, εισήλθαν από το παραθυράκι της πίσω πλευράς απ’ όπου φέρονταν να είχαν μπει και οι ληστές, βρήκαν τον πιλότο δεμένο και φιμωμένο και τον έλυσαν και την Καρολάιν νεκρή στο κρεβάτι της μπρούμυτα και με το μωράκι της να ακουμπά και να την σκουντάει στην πλάτη.

Από την νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε πως ο θάνατος της 20χρονης κοπέλας ήταν ασφυκτικός και αργότερα ο πιλότος κατέθεσε στους αστυνομικούς πως οι δράστες που εισέβαλαν στην οικία του, σκότωσαν τον σκύλο τους και την γυναίκα του και τους λήστεψαν, ήταν τρεις. Δύο ψηλοί με καλυμμένα χαρακτηριστικά και ένας κοντός και εύσωμος που φαινόταν να ήταν ο αρχηγός. Δύο από αυτούς ήταν ένοπλοι και του ζήτησαν τα λεφτά.

Εκείνος ισχυρίστηκε ότι τους υπέδειξε που ήταν κρυμμένα τα χρήματα, ωστόσο συνέχισαν να ψάχνουν και κάποια στιγμή έπαψε να ακούει τις φωνές της συζύγου του την οποία την είχε ακινητοποιήσει, την είχε γυρίσει μπρούμυτα ο φερόμενος αρχηγός και της κρατούσε το στόμα.

Έκτοτε όσο και αν έψαξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και του Κατά Ιδιοκτησίας δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ληστές παρότι μέχρι και πολύ πρόσφατα έκαναν κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ, news24/7