Γνήσιο «πανεπιστημιακό» παρθένο ελαιόλαδο

Γνήσιο «πανεπιστημιακό» παρθένο ελαιόλαδο

Παρθένο ελαιόλαδο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Γνήσιο, παρθένο λάδι από κυπριακές ελιές θα παράγει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο θα αξιοποιήσει στο μέγιστο την πληθώρα ελαιόδεντρων που έχουν φυτεύτει στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης. Τον Μάρτιο θα φυτευτεί στην Πανεπιστημιούπολη ακόμη ένας σημαντικός αριθμός ελαιόδεντρων.

Το ελαιόλαδο θα έχει την εμπορική ονομασία «Κυπρία γη», η οποία επιλέχθηκε ύστερα από εσωτερικό διαγωνισμό με μεγάλη συμμετοχή των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, υποβλήθηκαν συνολικά 186 πιθανές ονομασίες από φοιτητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό. Το όνομα που τελικά επελέγη για την εμπορική ονομασία του ελαιόλαδου του Πανεπιστημίου Κύπρου από το Πρυτανικό Συμβούλιο υποβλήθηκε από δύο φοιτητές, τον Νικολίνα Μπαλογγιάννη και τον Αντώνη Αντωνίου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι πρόκειται για μια ακόμη πρωτότυπη ιδέα. «Το Πανεπιστήμιο διαθέτει πλήθος ελαιόδεντρων, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Οι καρποί των δέντρων αξιοποιούνται για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιόλαδου, το οποίο η Πρυτανεία σκοπεύει να εμφιαλώνει και να το εκμεταλλεύεται εμπορικά με στόχο τη δημιουργία Ταμείου μεταπτυχιακών και διδακτορικών/μεταδιδακτορικών υποτροφιών», εξήγησε.

Η ενέργειά μας αυτή, πρόσθεσε, σε συνδυασμό με τις προηγούμενες ενέργειες, αλλά και με σχετικές δράσεις που θα ακολουθήσουν στον μέλλον, αναδεικνύει την ευαισθησία του Ιδρύματος, σε εκπαιδευτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει επίσης εγκαινιάσει εκστρατεία προώθησης κυπριακών προϊόντων με τίτλο, «Αγοράζω Κυπριακά», πληροφορίες για την οποία βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.ucy.ac.cy/buycypriot, ενώ έχει, επίσης, δημιουργήσει πανεπιστημιακή σειρά ένδυσης, με αποκλειστικά κατασκευασμένα στην Κύπρο προϊόντα.