Γνωρίστε τον νέο πρωταθλητή του Microsoft Excel που είναι μόλις 15 ετών

Γνωρίστε τον νέο πρωταθλητή του Microsoft Excel που είναι μόλις 15 ετών

Ο έφηβος αποφάσισε να δοκιμάσει στην τύχη του για να κερδίσει ένα ηχείο bluetooth. Στην πορεία κατάφερε να κερδίσει πολλά παραπάνω.

του Lucas Laursen

Όταν ο Kevin Dimaculangan, μαθητής Γυμνασίου στη Φλόριντα, έμαθε πέρυσι ότι ένας από τους καθηγητές του προσέφερε ένα ηχείο Bluetooth ως βραβείο σε όποιον θα εξασφάλιζε πιστοποιήσεις στον χώρο της τεχνολογίας πληροφοριών, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο πρόγραμμα Microsoft Excel.

Τώρα, ο 15χρονος Kevin είναι ο πρωταθλητής του “Microsoft Excel 2016”, έχοντας γίνει και κατά αρκετές χιλιάδες δολάρια πλουσιότερος στην πορεία.

Πόσο πλουσιότερος; Το χρηματικό βραβείο του πρώτου γύρου ήταν 3.000 δολάρια, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τον νικητή του τελικού γύρου ήταν 7.000 δολάρια. Σύνολο: 10.000 δολάρια.

Ο Dimaculangan πέτυχε συνεχόμενες τέλειες βαθμολογίες (1.000 πόντοι) στην πορεία προς το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Microsoft Office στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του φορέα πιστοποίησης Certiport, στον τελικό γύρο «οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιδείξουν την ικανότητά τους να δημιουργούν κείμενα, λογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις για πληροφορίες που παρουσιάζονται σε Word, Excel και PowerPoint».

Ο περσινός νικητής του διαγωνισμού “MS Excel 2016” ήταν 17 ετών.

Όντας μόλις 15 ετών, ο Dimaculangan έχει αρκετό χρόνο μπροστά του για να διαγωνιστεί και για άλλα βραβεία, σε άλλα προγράμματα λογισμικού. Εξάλλου, όπως τονίζει ο ίδιος, «δεν υπάρχουν και πολλά καινούργια πράγματα να μάθει κάποιος στο Excel».