Εσείς γνωρίζετε τι είναι οι «πράσινες» πτήσεις;

Εσείς γνωρίζετε τι είναι οι «πράσινες» πτήσεις;
Jet airplane in the sky with motion blur

Οι έμπειροι Βρετανοί ταξιδιώτες την προτιμούν. Κι αυτοί ίσως γνωρίζουν περισσότερα.

Έρευνα της Jetcost.co.uk. αποκαλύπτει πως οι Βρετανοί επιβάτες θα πλήρωναν παραπάνω χρήματα για μια «πράσινη» πτήση και έξτρα χώρο στα πόδια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γνωστή εταιρεία σύγκρισης αεροπορικών ταξιδιών, Βρετανοί που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν πως ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για υπηρεσίες, όπως μια πιο περιβαλλοντικά φιλική πτήση ή επιπλέον χώρο για τα πόδια τους. Το επιπλέον ποσό που θα έδιναν κατά μέσο όρο για μια πτήση με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ανέρχεται σε 75 λίρες, διόλου ευκαταφρόνητο αν αναλογιστεί κανείς το υφιστάμενο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων.

Το βασικό τους επιχείρημα ήταν πως γενικότερα οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι υπερτιμημένες και πως μια τέτοια κίνηση θα έδινε προστιθέμενη αξία και νόημα στην αγορά των εισιτηρίων που θα αποκτούσαν πλέον «πράσινο» χαρακτήρα. Άλλα προνόμια για την απόκτηση των οποίων οι Βρετανοί ήταν σύμφωνοι στο να πληρώσουν περισσότερα χρήματα, ήταν ο χώρος για τα πόδια των επιβατών (55%3), ταχύτερες πτήσεις (52%4), περισσότερες εξατομικευμένες ψυχαγωγικές υπηρεσίες (41%) και καλύτερης ποιότητας φαγητό (40%)

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, εκπρόσωπος της Jetcost.co.uk δήλωσε πως η πλειονότητα των πελατών αισθάνεται ότι δεν παίρνει την ποιότητα των υπηρεσιών που αναλογεί στο τίμημα του εισιτηρίου που πληρώνει και πως στην πραγματικότητα αν γνώριζαν όλους τους παράπλευρους φόρους που υπάρχουν θα συνειδητοποιούσαν ότι πράγματι παίρνουν τις καλύτερες προσφορές.

«Κάποιες εταιρείες θα μπορούσαν να εξηγήσουν καλύτερα το κόστος των υπηρεσιών τους, αυτό είναι σίγουρο. Διαφημίζουν πτήσεις χαμηλού κόστους σε πολύ χαμηλές τιμές, όμως δεν διευκρινίζουν ότι ο επιβάτης πρέπει αργότερα να πληρώσει φόρους, δασμούς κ.α. «Πράσινες» πτήσεις και περισσότερος χώρος για τα πόδια των επιβατών είναι πιθανότατα τα σχέδια για το μέλλον. Αν αυτή η έρευνα ενθαρρύνει έστω μια αεροπορική εταιρεία να καθίσει και να σκεφτεί πως θα μπορέσει να βελτιώσει τις υπηρεσίες της για να κρατήσει τους πελάτες της ευχαριστημένους, τότε εμείς έχουμε ολοκληρώσει το έργο μας» τονίζει ο εκπρόσωπος της Jetcost.co.uk .

Σημειώνεται πως το δείγμα που συμμετείχε στην εν λόγω έρευνα αποτελείτο από 2.287 Βρετανούς, ηλικίας 18 χρονών και άνω, οι οποίοι έχουν ταξιδέψει αεροπορικώς τουλάχιστον μια φορά τα τελευταία δυο χρόνια. Το πιο σημαντικό από τα ευρήματα της έρευνας, που θέλει να φέρει πιο κοντά επιβάτες και αεροπορικές, είναι πως ο κόσμος αρχίζει να αποκτά ολοένα και περισσότερο περιβαλλοντική συνείδηση και να διεκδικεί καλύτερου επιπέδου υπηρεσίες. Κάτι που οι αεροπορικές στο πλαίσιο του ανταγωνισμού δεν μπορούν παρά να λάβουν υπόψη!