Go 4.0 Green Crowdhackathon: Οι νέοι διαγωνίζονται για το καλό του περιβάλλοντος

Go 4.0 Green Crowdhackathon: Οι νέοι διαγωνίζονται για το καλό του περιβάλλοντος
Λίγες ημέρες έμειναν για την πιο καινοτόμα δράση για το περιβάλλον.

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2019, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει τον 1ο διήμερο μαραθώνιο καινοτομίας, Go 4.0 Green Crowdhackathon, στο INNOVATHENS powered by Samsung (Πειραιώς 100, Γκάζι).

Πάνω από 200 νέοι έχουν ήδη δηλώσει «παρών» στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, η οποία έχει ως στόχο το σχεδιασμό και την ανάπτυξη digital εφαρμογών που δίνουν λύσεις σε μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας.

Σε αυτή τη δράση μπορούν να συμμετέχουν νέοι προγραμματιστές, αναλυτές, φοιτητές, startups και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με τους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε πιλοτική εφαρμογή στο διάστημα του διημέρου.

Για τις ομάδες που θα διακριθούν προβλέπονται χρηματικά βραβεία συνολικής αξίας 11,000 ευρώ, ενώ για όλους τους συμμετέχοντες θα υπάρχουν δυνατότητες δικτύωσης και μετέπειτα συνεργασιών με το Υπουργείο και τους συνεργαζόμενους φορείς.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με σημαντικούς επαγγελματίες που έχουν τον ρόλο του μέντορα, καθώς και να αξιολογηθούν από επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα καταξιωμένα στελέχη, κάτι που θα αποτελέσει έμπνευση για περαιτέρω ανάπτυξη των ιδεών τους.

Τη βράβευση των επικρατέστερων ομάδων θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.