Γώγος: Σε 20 σχεδόν μέρες διπλασιαστήκαν οι εισαγωγές κορωνοϊού

Γώγος: Σε 20 σχεδόν μέρες διπλασιαστήκαν οι εισαγωγές κορωνοϊού
Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος μιλά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πορείας του Κορονιού, στο υπουργείο Υγείας, Αθήνα, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Tι ανέφερε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Για σημαντική αύξηση των νοσηλειών σε κλινικές COVID και ΜΕΘ το τελευταίο διάστημα μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, με τις εισαγωγές να διπλασιάζονται τις τελευταίες 20 ημέρες.

«Η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί τη νόσο των νέων με μέσο όρο τα 29 έτη, αρχίζει όμως να χτυπά και μεγαλύτερες ηλικίες. Σε λίγο καιρό, ένα πιθανό πρόβλημα θα είναι η παρουσία του ιού στην εκπαίδευση» προειδοποίησε.

Είναι σημαντικό οι νέοι να ελέγχονται με τεστ τόσο πηγαίνοντας για διακοπές όσο -και κυριότερο- γυρίζοντας, ειδικά αν έχουν στο περιβάλλον τους ευάλωτα άτομα».

«O πόλεμος αλλάζει μορφή, με το στέλεχος Δέλτα να είναι πολύ μεταδοτικό» δήλωσε ο καθηγητής. Σημείωσε ακόμα ότι η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, καθώς υπάρχει κόπωση πληθυσμού, χαλάρωση μέτρων και μέτρια εμβολιαστική κάλυψη προς το παρόν.