“Going to the Match”: Το ποδοσφαιρικό έργο τέχνης που βγαίνει σε δημοπρασία

“Going to the Match”: Το ποδοσφαιρικό έργο τέχνης που βγαίνει σε δημοπρασία
epa09169241 Gallery staff pose with 'Going to The Match' by LS Lowry at a photocall held at Sotheby's in London, Britain, 30 April 2021. The work, which will be seen on view for the first time in half a century depicts crowds gathering for a rugby match in 1928 and will make its auction debut at Sotheby's London this summer. EPA/VICKIE FLORES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το αριστούργημα του ζωγράφου Λόρενς Στίβεν Λόουρι πωλείται από την οργάνωση The Players Foundation.

Ο πίνακας του Λ. Σ. Λόουρι «Going to the Match» (Πηγαίνοντας στον Αγώνα) του 1953, η αξία του οποίου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 5 έως 8 εκατομμύρια αγγλικές λίρες (5,7 εκατομμύρια έως 9,25 εκατομμύρια δολάρια) θα εκτεθεί στο Ντουμπάι, προτού πωληθεί σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.

Ο πίνακας, από συλλογή έργων ζωγραφικής που δημιούργησε ο Άγγλος ζωγράφος με θέμα τον αθλητισμό σε βιομηχανικές πόλεις της βόρειας Αγγλίας, θα πωληθεί από τον οίκο Christie’s σε δημοπρασία έργων μοντέρνας βρετανικής και ιρλανδικής τέχνης.

Το έργο πωλείται από την οργάνωση The Players Foundation, η οποία θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την παροχή βοήθειας σε άτομα που πάσχουν από άνοια, καθώς και σε νυν και πρώην παίκτες του ποδοσφαίρου που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Ο πίνακας «Going to the Match» απεικονίζει τον εργαζόμενο άνθρωπο σε δράση, αποτυπώνοντας την καθολική απήχηση του ποδοσφαίρου. Είναι μια σκηνή πόλης, ένα μεγάλο πλήθος που κατευθύνεται σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ο Λόρενς Στίβεν Λόουρι (1887 – 1976) ήταν Άγγλος καλλιτέχνης, γνωστός για το ξεχωριστό στυλ ζωγραφικής, για τα αστικά τοπία του με ανθρώπινες φιγούρες, που συχνά αναφέρονται ως «άντρες σπιρτόξυλα».