Golden Goose: Με τα παπούτσια των 500 ευρώ, μπαίνει στο χρηματιστήριο της Ιταλίας για 1,86 δισ. 

Golden Goose: Με τα παπούτσια των 500 ευρώ, μπαίνει στο χρηματιστήριο της Ιταλίας για 1,86 δισ. 
Photo: DALL•E
Aποτιμήθηκε σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ όταν εξαγοράστηκε από την Permira το 2020.

Η Golden Goose στοχεύει σε κεφαλαιοποίηση έως και 1,86 δισ. ευρώ κατά την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, δήλωσε την Τρίτη η ιταλική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αθλητικών παπουτσιών.

Η IPO της Golden Goose είναι η μεγαλύτερη στην Ιταλία από τότε που η εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Lottomatica εισήχθη στο χρηματιστήριο πριν από περισσότερο από ένα χρόνο.

Η εταιρεία, η οποία ανήκει στην εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Permira, δήλωσε ότι είχε ορίσει ένα εύρος τιμών για την εισαγωγή των μετοχών στα 9,50 έως 10,50 ευρώ με στόχο να συγκεντρώσει έως και 558 εκατομμύρια ευρώ πριν από την άσκηση του δικαιώματος γενικής προσφοράς.

Τα κεφάλαια που συμβουλεύονται από την Invesco Advisers θα ενεργήσουν ως βασικοί επενδυτές και θα αποκτήσουν μετοχές αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της προσφοράς, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η Golden Goose, της οποίας τα παπούτσια πωλούνται περίπου 500 ευρώ το ζευγάρι, αποτιμήθηκε σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ όταν εξαγοράστηκε από την Permira το 2020.

Η περίοδος της προσφοράς θα ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου και θα λήξει στις 18 Ιουνίου. Η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης αναμένεται στις 21 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com