Goldman Sachs: Χαμηλές «πτήσεις» για το πετρέλαιο τους επόμενους μήνες

Goldman Sachs: Χαμηλές «πτήσεις» για το πετρέλαιο τους επόμενους μήνες

Τον Απρίλιο εκτιμάται πως θα αυξηθούν οι μετοχές πετρελαίου. 

Η «ανάσα» που πήραν οι τιμές του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα δεν θα πρέπει να ενθουσιάσουν τους επενδυτές, σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs. Οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν πως για τους επόμενους μήνες η τιμή του πετρελαίου θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και αυτό αποδίδεται κυρίως στο γεγονός πως η μείωση του ρυθμού εξόρυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες- η οποία έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις-δεν επαρκεί για να αναστροφή του κλίματος στις αγορές και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα αναφέρεται: «Κατά την άποψή μας, η μείωση της παραγωγής παραμένει ανεπαρκής για την εξισορρόπηση της αγοράς στις ΗΠΑ το 2016 (…) Οι τιμές θα πρέπει να παραμείνουν χαμηλές για λίγο ακόμη προκειμένου να επιτευχθεί επαρκής και βιώσιμη μείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ».

Και προστίθεται: «Η αβεβαιότητα σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη πορεία της παραγωγής- και ως εκ τούτου τα αποθεμάτων- παραμένει σε υψηλά επίπεδα καθώς στο επίκεντρο των παραγωγών είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και η ελαχιστοποίηση του χρόνου γεώτρησης, τα οποία μπορούν να αντισταθμίσουν την αυξανόμενη συσσώρευση».