Goldman Sachs: Νέα ιστορικά υψηλά στον δείκτη S&P 500 της Wall Street το 2022

Goldman Sachs: Νέα ιστορικά υψηλά στον δείκτη S&P 500 της Wall Street το 2022
epa07508160 (FILE) - A view of the Goldman Sachs desk at the New York Stock Exchange in New York, New York, USA, 18 January 2019 (reissued 15 April 2019). Goldman Sachs on 15 April 2019 reported their 1st quarter 2019 results, saying their quarterly profit dropped 20 per cent. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα θα βρεθεί ο δείκτης S&P 500 της Wall Street το 2022, όπως εκτιμά η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs σε ανάλυσή της για τα κορυφαία «στοιχήματα» το 2021. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, οι αγορές αντιμετωπίζουν μια κατάσταση «χαμηλών οκτανίων» σε ό,τι αφορά την ανάκαμψη διεθνώς.

Η παγκόσμια οικονομία το 2022 θα χαρακτηρίζεται από ισχυρή ζήτηση αλλά και περιορισμένη προσφορά, έγραψαν οι αναλυτές Zach Pandl και Kamakshya Trivedi. 

Η απόκλιση στις προοπτικές για τις νομισματικές πολιτικές και οι κίνδυνοι για την επέκταση της Κίνας είναι των βασικών θεμάτων που απασχολούν τους οικονομολόγους της Goldman.

Προηγουμένως επισημαίνουν το σκεπτικό τους για υψηλότερες κατανομές σε μετοχές και μετρητά, καθώς τα ομόλογα διανύουν δύσκολες ημέρες. 

Ως στόχο για τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 το επόμενο έτος έχουν θέσει τις 4.900 μονάδες, δηλαδή αύξηση περίπου 5% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα «στοιχήματα», συστήνουν τον περιορισμό των ανοιχτών θέσεων στο δολάριο Αυστραλίας έναντι του νομίσματος του Καναδά, καθώς η Αυστραλία αναμένεται επίσης να αυξήσει τα επιτόκια πιο αργά από τον Καναδά, ενώ το πετρέλαιο και οι τιμές των μετάλλων στους Αντίποδες θα πάρουν την ανιούσα.

Η ομάδα της Goldman συστήνει επίσης επένδυση σε χαλκό και πετρέλαιο Brent. Στις μετοχές, οι συστάσεις περιλαμβάνουν έκθεση σε μεξικανικές και ρωσικές μετοχές.

Οι αγορές του Μεξικού και της Ρωσίας προσφέρουν ελκυστικές αποτιμήσεις και ένα «σχετικά απομονωμένο μακροοικονομικό σκηνικό», έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής. 

Tέλος, η Αίγυπτος έχει «σχετικά υψηλή προσαρμογή στις τιμές του πετρελαίου», πρόσθεσαν.