Goldman Sachs: Προς απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο οδεύει το ευρώ

Goldman Sachs: Προς απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο οδεύει το ευρώ

Στο 1 προς 1 αναμένεται να διαμορφωθεί η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου εντός των επόμενων έξι μηνών.

Στο 1 προς 1 αναμένεται να διαμορφωθεί η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου εντός των επόμενων έξι μηνών, σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από τα τέλη του 2002, ωστόσο η σημαντική υποχώρηση του ευρώ εντός του 2014 έχει οδηγήσει την τιμή του ευρώ στο 1,05 με το δολάριο και οι αναλυτές παρατηρούν με προσοχή τις επιπτώσεις που έχουν τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, στις τιμές των νομισμάτων.

Σε σημείωμα προς πελάτες της την Παρασκευή, η Goldman έγραψε πως παρά την πορεία του ευρώ μετά την ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η ίδια θεωρεί την επικείμενη αλλαγή στην νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και τις εκροές ευρωπαϊκών χαρτοφυλακίων ως ρυθμιστικούς παράγοντες της ισοτιμίες ευρώ-δολαρίου.

Παραθέτοντας τις εκτιμήσεις της για την πορεία της ισοτιμίας των δύο νομισμάτων εντός των επόμενων μηνών, η Goldman Sachs αποκαλύπτει πως για τα επόμενα δύο χρόνια το ευρώ αναμένεται να φτάσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.