Goldman Sachs: Βασικό σενάριο η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Goldman Sachs: Βασικό σενάριο η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Photo:

«Η Ελλάδα θα εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για να καλύψει τις τρέχουσες πληρωμές του χρέους».

Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs θεωρούν ως βασικό σενάριο την παρομονή της Ελλάδας στο ευρώ, σε νέα έκθεσή τους για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, το πιο πιθανό σενάριο προβλέπει πως η Ελλάδα θα φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές έως το τέλος Απριλίου (είτε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Απριλίου είτε με περαιτέρω συζητήσεις την επόμενη εβδομάδα), εξασφαλίζοντας επαρκή χρηματοδότηση για να καλύψει τις τρέχουσες πληρωμές του χρέους.

«Το βασικό σενάριο προβλέπει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά οι αγορές θέτουν την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας κοντά στο 50% σε ορίζοντα τριών ετών», αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, αποτιμώντας τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα.

Η Ελλάδα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αποπληρωμές του χρέους της μέχρι στιγμής φέτος, αλλά είναι πιθανό να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά την καταβολή των 763 εκατ. ευρώ της 12ης Μαΐου προς το ΔΝΤ, χωρίς πρόσθετα κεφάλαια, προειδοποιούσε σε αντίστοιχη χθεσινή έκθεσή της η Goldman Sachs.